NIJE VREME ZA STRANCA U REPREZENTACIJI! Danilović bez dlake na jeziku: Rebrača je moj dobar prijatelj, ali nije u pravu!
Foto: Starsport©

otvoreno o svemu

NIJE VREME ZA STRANCA U REPREZENTACIJI! Danilović bez dlake na jeziku: Rebrača je moj dobar prijatelj, ali nije u pravu!

Košarka -

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Saša Danilović, otvoreno je govorio o aktuelnim dešavanjima u našoj košarci.

"Muškarci su se plasirali (Evropsko prvenstvo), pre njih i žene. Dame su uspele da se plasiraju i na Olimpijske igre u Tokiju", kaže Danilović za Blic i dodaje:

"Kvalifikacioni prozori su malo nezgodna stvar, i svi problemi koji su nastali zbog njih, nastali su na relaciji FIBA - ULEB u poslednjih 15-20 godina. Dosta nacionalnih timova je oslabljeno i niko ne igra s prvim, već s drugim, a neke države i s trećim timom. Mi smo uspeli da se plasiramo na EP, iako smo imali neke neočekivane poraze, poput onog od Švajcarske u Finskoj. Na kraju smo kao prvi stekli mogućnost da idemo na šampionat Starog kontinenta".

Danilović se dotakao jedne izuzetno osetljive teme - stranac u reprezentaciji. Iako lično nema ništa protiv toga, legendarni as je svestan da bi igranje stranca za naš nacionalni tim izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača.

"To je mnogo osetljiva stvar, pogotovo kada je muška selekcija u pitanju. Mi smo narod... Lično, nemam ništa protiv! Ali to je moje mišljenje. Smatram da imamo dobrih i talentovanih igrača, i da moramo, makar i napravili pauzu od nekoliko godina bez značajnijeg rezultata, da ih „istrpimo”. Oni su naša budućnost i ako budemo verovali u njih, nećemo morati da uzimamo strance", kaže Danilović i dodaje:

"Znate kako, niko nije završio srpska posla. Ni u čemu. Ko misli da će da završi srpska posla, taj je u zabludi. Ja nemam tu zabludu, ali nisam siguran da ne bi bilo otpora. Da mi nismo košarkaška nacija, ne bi bio problem da stranac igra za nas. Međutim, mi smo košarkaška nacija i svi mislimo da je reprezentacija naša lična stvar i, da se razumemo, tako treba i da bude. Mi smo narod koji ide iz ekstrema u ekstrem, ali mislim da nije vreme za stranca u reprezentaciji. Ne kažem da neće toga biti, ali sada nije vreme za to."

Predsednik KSS-a se osvrnuo i na nedavnu izjavu svog bivšeg saigrača Željka Rebrače, koji je rekao da Srbija više nema vrhunske talente i da su poslednji izdanci srpske škole košarke Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić.

Mozzart, Željko Rebrača, stipendija
foto: Promo

"Moj dobri prijatelj Rebrača nije u pravu, zato što imamo Petruševa", poručio je Danilović.

Danilović je istakao da imamo odličnih klinaca, ali da oni nažalost u svojim klubovima malo igraju.

"Nema vremena više toliko da se radi, veliki je broj utakmica, mladi košarkaši neće da idu na pozajmicu u neke druge klubove u kojima mogu da igraju nego sede na utakmicama Zvezde i Partizana na klupi i mašu peškirom, ne bi li im neko rekao da igraju za najveće klubove. A u stvari tako propadaju. I u Zvezdi i u Partizanu".

Kurir sport/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track