JOKIĆ PRED NASTUP NA OL STARU: Predstavljam Srbiju, Sombor i porodicu VIDEO
Foto: Profimedia

UŽIVAĆE U ATLANTI

JOKIĆ PRED NASTUP NA OL STARU: Predstavljam Srbiju, Sombor i porodicu VIDEO

Košarka -

NBA Ol Star će se održati u noći između nedelje i ponedeljka u Atlanti, a srpski košarkaš i as Denvera Nikola Jokić je nedavno saznao i saigrače.

On će biti deo tima Lebrona Džejmsa u kome su još Janis Adetokumbo, Luka Dončić i Stef Kari, a na klupi su Dejmijan Lilard, Ben Simons, Kris Pol, Džejlen Braun, Pol Džordž, Domantas Sabonis i Rudi Gober.

"Mislim da nije mala stvar samo zato što je Ol Star i što učestvuju najbolji igrači na svetu. Predstavljam svoju zemlju, svoj grad, porodicu i tim tamo. Biće mi zadovoljstvo" , rekao je Nikola Jokić.

U drugom timu čiji je kapiten povređeni Kevin Durent, umesto koga će igrati Sabonis, tu su Bredli Bil, Kajri Irving, Džoel Embid, Kavaj Lenard i Džejson Tejtum.

Rezervisti su Džejms Harden, Devin Buker, Zajon Vilijamson, Zek Lavin, Džulijus Rendl, Nikola Vučević i Donovan Mičel.

Na Ol Staru ove sezone učestvuje čak šest igrača iz Evrope: Janis Adetokumbo (Milvoki, Grčka), Luka Dončić (Dalas, Slovenija), Rudi Gober (Juta, Francuska), Nikola Jokić (Denver, Srbija), Domantas Sabonis (Indijana, Litvanija) i Nikola Vučević (Orlando, Crna Gora).

Takođe, rekordnih devet internacionalaca su starteri na ovogodišnjem Ol Staru: osim nabrojanih šest evropskih igrača, tu su i Džoel Embid (Filadelfija, Kamerun), Ben Simons (Filadelfija, Australija) i Kajri Irving (Bruklin, Australia), koji je 2014. proglašen za Ol-Star MVP-a, kao drugi igrač izvan teritorije SAD kome je to pošlo za rukom, posle Tima Dunkana, koji je bio MVP 2000. godine.

Himnu SAD će na planetarnoj proslavi košarke u nedelju izvesti sedmostruka dobitnica Gremi nagrade, proslavljena soul diva Gledis Najt.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track