PROTIV PARTIZANA NIKO NIJE FAVORIT! Pavićević: Imamo samo jedan cilj - da pobedimo!
Foto: Printscreen

JASNA RAČUNICA

PROTIV PARTIZANA NIKO NIJE FAVORIT! Pavićević: Imamo samo jedan cilj - da pobedimo!

Košarka -

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je danas da njegova ekipa na predstojeće gostovanje Partizanu ide s jednim ciljem - da pobedi, ali i dodao da se crno-beli nepravedno stavljaju u podredjenu ulogu.

"I na ovo i na dva preostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem - da pobedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobede, tako da nemamo drugog izbora", rekao je Pavićević.

Košarkaši Mornara sutra gostuju ekipi Partizana u utakmici 22. kola ABA lige.

Ekipa iz Bara trenutno je prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 17 pobeda i četiri poraza, dok je Partizan sedmi sa skorom 7/13.

"Igramo protiv Partizana kojeg nepravedno dovode u podreĐenu ulogu, sa čim se ne slažem. Partizan je institucija, jedan od najvećih klubova s ovih prostora i o tome ne treba trošiti reči. Dovoljno je reći da je bio evropski prvak, to se ne sme zaboraviti", rekao je Pavićević.

Trener Mornara je naveo da je Partizan ove godine bio projektovan za vrh ABA lige i da nije na njemu da analizira šta se sve izdešavalo sa crno-belima.

"Nije ni prvi ni poslednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatska kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan. Sastavljen je od proverenih, iskusnih igrača koji su prošle godine igrali sjajnu košarku, a to nije bilo davno", rekao je Pavićević.

"Ne možemo sebe da proglasimo za favorita, ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu", dodao je on.

KK Partizan, Džoš Perkins, Lokomotiva
foto: Starsportphoto

Po njegovim rečima, kad se igra protiv Crvene Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan, ali ovog puta te podrške domaćin nema.

"To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je, ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobednici", rekao je Pavićević.

Košarkaš Mornara Uroš Luković naveo je da je jasno da njegovoj ekipi predstoji "iscrpljujući duel" i istakao da nije bitno ko se nalazi na kojem mestu na tabeli.

"Uvek su naše utakmice bile zanimljive i neizvesne, često je jedna lopta odlučivala pobednika, a prošli put u Baru igrali smo i produžetak. Ponovo smo ušli u seriju pobeda i imamo nameru da ih nastavimo i protiv uvek moćnog Partizana. Neće nas zavarati njegova loša ovogodišnja sezona u ABA ligi", rekao je on.

"Skalp Mornara je sve više na ceni i znamo da će domaćin svim silama nastojati da ga skine. Na nama je da učinimo sve da se trijumfalno vratimo u Bar", rekao je Luković.

Utakmica Partizan - Mornar igra se sutra od 17.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica

Koliko je ovo loša sezona za košarkaše Partizana pokazuje činjenica da danas (17.00) crno-beli dočekuju Mornar u ABA ligi i nisu favoriti - kvota na keca je 2,10, a na dvojku 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mornar.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track