ZVEZDA SE UDAVILA U MORAČI: Budućnost nanela katastrofalan poraz Radonjićevom timu VIDEO
Foto: ABA Liga

ABA liga

ZVEZDA SE UDAVILA U MORAČI: Budućnost nanela katastrofalan poraz Radonjićevom timu VIDEO

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Budućnosti (83:63), u Podgorici u derbiju 22. kola regionalne lige.

Podgoričani su u odličnoj formi, imaju pet uzastopnih pobeda u ovom takmičenju.

S druge strane, i Crvena zvezda ima odličan niz, ostvarili su pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, dok u regionalnom takmičenji imaju niz od šest pobeda.

Obe ekipe imaju po tri utakmice manje u odnosu na vodeći tim lige, ekipu Mornara.

Više od poraza trenera Dejana Radonjića može da zabrine igra tima iz Beograda. Budućnost je se na početku meča razigrala poenima posle skokova u napadu, da bi kasnije značalčki kažnjavala veoma slab napad gostiju u čijim redovima je jedini raspoloženi bio Ognjen Dobrić. On je najzaslužniji što je Zvezda na poluvreme otišla sa 11 poena zaostaka, jer je u kratkom perioduu vezao deset poena.

Ipak u nastavku, Zvezda nije uspela da se vratio, odigrala je loše, pa je Budućnost uspela da poveća razliku. U jednom momentu prednost tima trenera Milojevića je bila 28 poena. Zvezda je do kraja uspela da smanji razliku, ali ne i da zapreti.

Najefikasniji u redovima Budućnosti Edžim je postigao 18 poena, Ivanović je dodao 14, a Kobs 13.

U Zvezdi Kori Volden je upisao 17 poena, dok je Dobrić postigao 15 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 63:83 - Kraj utakmice

37. minut 58:76 - Zvezda je maloo došla do daha

33. minut 46:74 - Pitanje pobednika je rešeno, ostaje samo da se vvidi, koliko Zvezda može da smanji zaostatak

Četvrta četvrtina

30. minut 46:67 - Budućnost je nakon minuta odmora uspela da odbije napad i sa velikom prednošću ulazi u poslednji kvartal

28. minut 42:62 - Zvezda vezuje četiri poena, Milojević traži minut odmora

27. minut 38:62 - Domaći su u seriji 12:0

25. minut 38:56 - Dve vezane trojke Dela Valea

24. minut 38:50 - Nekoliko dobrih poteza Kuzmića

22. minut 32:48 - Sve su veći Zvezdini problemi

21. minut 32:46 - Trojka Nikolića i opet je plus 14 za domaće

Treća četvrtina

20. minut 32:43 - Ništa gore se za Zvezdu nije moglo dogoditi. Prvo je Lojd promašio dva od tri slobodna bacanja, a zatim je primljen koš posle ofanzivnog skoka

19. minut 31:40 - Trojka Edžama

19. minut 31:37 - Prvo trojka Ivanovića, pa dvojka Voldena, a zatim trojka Dobrića

17. minut 24:32 - Zvezdina odbrana je mnogo agresivnija, a Dobrić vuče goste u napadu, ima već 10 poena

14. minut 21:30 - Dobrić je sa sedam brzih poena malo trgao Radonjićev tim

13. minut 14:27 - Trojka Ivanovića, prva za domaće

12. minut 14:24 - Dobar potez Ognjena Dobrića

Druga četvrtina

10. minut 12:24 - Crvena zvezda je u prvih deset minuta ubacila samo tri šuta za dva poena i jednu trojku, uz to imaju mnogo problema sa skokom u odbrani

8. minut 8:20 - Jagodić Kuridža postiže poene za Zvezdu iz igre

6. minut 5:16 - Zvezda ima problema u napadu, a sa druge strane Budućnost poentira na obruču

5. minut 5:12 - Zvezda je do sada napravila šest faulova i ima tri izgubljene lopte

4. minut 5:8 - Trojka Voldena

4. minu 2:8 - Budućnost postiže poeene posle skoka u napadiu

2. minut 2:2 - Lojd zakucava

1. minut 0:2 - Rid je poentirao uz faul Kuzmića

Prva četvrtina

Meč je počeo minutom ćutanja u čast preminulih košarkaškog trenera Miodraga Baletića i novinara Duška Grgurevića.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje da će meč 22. kola ABA lige protiv podgoričke Budućnosti biti težak, ali da će njegov tim pružiti maksimum kako bi nastavio uspešnu seriju igara.

Košarkaši Crvene zvezde su, već naredno jutro nakon slavlja u „OAKA Areni" nad Panatenaikosom, na iskušenju u dvorani „Morača" sa timom Budućnosti koja se od srede priprema za ovaj meč.

„Igraćemo u Podgorici četvrti meč za samo 7 dana, počev od večitog derbija prošle nedelje, preko Cibone i Panatinaikosa u Atini. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica.

Trener ceveno-belih je istakao sve prednosti rivala i pokazao da odlično poznaje njihovu taktiku.

"To je tim koji predvodi Nikola Ivanović, koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs je već starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans između spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić, koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener ceveno-belih je opet istakao vrlo zgusnut i opterećujući raspored mečeva koji ima njegov tim.

"Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, da vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači", izjavio je pred nedeljnu utakmicu trener crveno-belih.

Crvena zvezda trenutno ima skor od 17-2, dok je Budućnost na učinku od 16 pobeda i tri poraza, a Radonjić je podsetio i na prvi susret dva tima u Beogradu, kada je podgorički tim slavio u Beogradu sa 67:65.

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima", rekao je Radonjić.

Sa beogradskom ekipom biće i kapiten Branko Lazić, koji se vraća u sastav nakon dva meča suspenzije.

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone. U ostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane", rekao je Lazić.

Ovo će biti 46. duel u regionalnom takmičenju, a crveno-beli imaju prednost od 23-22 u pobedama.

Trener Budućnosti Dejan Milojević je pred derbi 22. kola regionalne lige rekao:

„Znamo ko je i šta je Crvena zvezda. Očekuje nas serija teških utakmica. Međutim, idemo korak po korak i razmišljamo samo o narednom protivniku. Zvezda ima svoje dobre strane,a imamo ih i mi. Pokušaćemo naše dobre strane da dovedemo do izražaja, a da Zvezdu sprečimo da pokaže kvalitet, koji je neosporan", rekao je trener Budućnosti.

Dobili su Crnogorci prvi duel dva tima ove sezone, bilo je 67:65 u Beogradu, pa se nadaju da će na svom terenu napraviti reprizu.

„Sledi nam bitna utakmica, ne samo kada je reč o borbi za plej-of, već imamo šansu da ostvarimo i drugu pobedu protiv njih ove sezone. Imamo velika očekivanja. Radi se o kvalitetnom protivniku, koji kao i mi, ima veliki niz pobeda u ABA ligi. Očekujem da će biti agresivni, kao i uvek. Naročito u odbrani što ćemo pokušati da sprečimo. Imaju dobre igrače, poput Voldena i Lojda, koji su jaki u defanzivi, a u napadu pokazuju sav svoj talenat. Moramo da ih zaustavimo“, poručio je Amadeo dela Vale, košarkaš Budućnosti.

Duel u Podgorici počinje u 20 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track