ITUDIS KAO ŽELJKO OBRADOVIĆ: Grk ne trpi nedisciplinu, oterao sebičnjaka Džejmsa iz CSKA!
Foto: Saša Pavlić

dosta je bilo

ITUDIS KAO ŽELJKO OBRADOVIĆ: Grk ne trpi nedisciplinu, oterao sebičnjaka Džejmsa iz CSKA!

Košarka -

Strateg CSKA doneo konačnu odluku kada je u pitanju Amerikanac

Dimitris Itudis, grčki košarkaški trener i strateg CSKA, oterao je Majka Džejmsa! Jednostavno, više nije mogao da trpi sebičluk Amerikanca, pa je posle nekoliko suspenzija usledio konačni crveni karton.

Majk Džejms i pored važećeg milionskog ugovora do 2023. godine nije u planovima Dimitrisa Itudisa. Grk koji je dugi niz godina bio najbliži saradnik, a onda i kum Srbina Željka Obradovića naučio je dobro šta znači timski rad u košarci. I kao i svoj učitelj nedisciplinu i jurnjavu lične statistike na uštrb ekipe odlučio je da saseče u korenu.

Željko Obradović
foto: EPA/Enric Fontcuberta

Dimitris Itudis obratio se medijima povodom svoje odluke, ne pominjući nijednom ime Majka Džejmsa:

- Igrači koje ste videli na terenu i povređeni koji su ostali u Moskvi, kao što su Džoel Bolomboj i Nikola Milutinov, činiće tim sa kojim ćemo igrati do kraja sezone, makar dok sam ja tu i zajedno sa svojim saradnicima predvodim ovaj veliki tim - čitao je saopštenje Itudis, a potom nastavio:

Majk Džejms, CSKA
foto: Profimedia

- Ovo je lična odluka, jer sam odlučio da idem u rat sa igračima, osobljem i svima drugima koji su spremni da idu do kraja za ovaj tim. Igračima koji su spremni da poštuju saigrače pre svega, igračima koji tim stavljaju ispred sebe i onima koji na pravi način predstavljaju vrednosti kluba koji treniram. Ako želimo da budemo šampioni, moramo biti šampioni u svemu. Ukoliko želimo da osvajamo titule u Evroligi, budemo na vrhu i predstavljamo pravi primer našim navijačima i našoj deci, moramo da imamo grupu igrača koja se uzajamno poštuje, koja je spremna da poštuje i ovu igru. Da ne brinu samo o sebi, već o svima. Tako se osvajaju trofeji. Da sam uradio nešto drugo, ne bih mogao da izađem pred svoje igrače i kažem im nešto što se ne dešava. Moram da budem u poziciji da mogu da ih pogledam u oči i kažem im istinu, jer oni savršeno razumeju koja je naša svrha.

Dimitris Itudis
foto: Profimedia

Sada je sve na Andreju Vatutinu direktoru CSKA, on je taj koji će morati da preseče. Od njegove odluke zavisi hoće li Dimitris Itudis nastaviti da vodi CSKA, ili će potražiti novog trenera i Majka Džejmsa vratiti u klub.

CSKA se nalazi na drugom mestu Evrolige sa skorom 21/10, sa dve pobede i utakmicom manje od lidera Barselone, sa izborenim igranjem u plej-ofu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track