MAKABI POKUŠAO DA VRBUJE DŽORDANA LOJDA: Pre utakmice sa Zvezdom, Amerikanac odbio 650.000 evra od Izraelaca!
Foto: @starsport

nepristojna ponuda

MAKABI POKUŠAO DA VRBUJE DŽORDANA LOJDA: Pre utakmice sa Zvezdom, Amerikanac odbio 650.000 evra od Izraelaca!

Košarka -

Treći najuspešniji šuter Evrolige želja "ponosa Izraela", ali i još nekih klubova iz Evrolige

Džordan Lojd odbio je više nego izdašnu ponudu čelnika Makabija. Klub iz Tel Aviva izgubio je sinoć od Crvene zvezde u Evroligi (64:76), a čelnici izraelskog kluba pokušali su da vrbuju sjajnog Amerikanca.

Prema navodima izraelskog TV kanala Sport 5, Makabi je želeo da pre utakmice završi posao sa Džordanom Lojdom. Ponuđen mu je ugovor vredan 650.000 evra, što je on odbio.

KK Crvena zvezda, Džordan Lojd
foto: Starsport©

Razlog je sledeći, Džordan Lojd želi da se posle sjajne sezone u Crvenoj zvezdi vrati u NBA ligu. Amerikanac smatra da ponovo može da ima zapaženu rolu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, pošto je sa Toronto Reptorisima osvojio titulu 2019. godine.

Makabi neće tako lako odustati od Džordna Lojda. Izraelci spremaju novu ponudu, još izdašniju od prethodne. Svesni su da u Realu, Olimpijakosu i CSKA imaju opasne rivale, jer i ti klubovi žele Amerikanca u svojim redovima za sledeću sezonu.

Džordan Lojd
foto: Profimedia

Džordan Lojd u ovoj sezoni Evrolige ima prosek od 17,6 poena na 30,6 odsto za tri poena, plus 3,6 skokova, 3,3 asistencije i 1,2 ukradene lopte, za indeks korisnosti 16,89. Treći je strelac elitnog takmičenja i ispred njega su samo Majk Džejms iz CSKA sa 19,3 i Aleksej Šved iz Himkija sa 19,8 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track