JOŠ JEDAN SRBIN U NBA LIGI: Vasa Micić sve dogovorio sa SRPSKOM OKLAHOMOM, dolazi kod zemljaka Pokuševskog!
Foto: @starsport

dobra odluka

JOŠ JEDAN SRBIN U NBA LIGI: Vasa Micić sve dogovorio sa SRPSKOM OKLAHOMOM, dolazi kod zemljaka Pokuševskog!

Košarka -

Plaje srpske reprezentacije naredne dve godine igraće u Americi

Vasa Micić bi sledeće sezone i definitivno trebalo da zaigra u NBA ligi, jer je sve dogovorio sa Oklahoma Tandersima. Ugovor na dve godine trebalo bi da potpiše u maju, a onda i da se posle Olimpijskh igara preseli u Ameriku.

Vasa Micić prihvatio je poziv Oklahome, koja je prava na njega preuzela od Filadelfije, koja ga je 2014. godine kao 52. pika izabrala na draftu. Afirmisao se u Crvenoj zvezdi, a punu afirmaciju stekao je igrajući Evroligu u Žalgirisu, Bajernu i Efesu, čiji je i danas član.

Vasa Micić, Efes, Crvena zvezda, Evroliga
foto: euroleague.net

Za Srbe će posebno biti zanimljivo da prate utakmice Oklahoma Tandersa od seldeće sezone, pošto će ovaj NBA tim imati dvojicu naših košarkaša u svojim redovima - Alekseja Pokuševskog i Vasilija Micića. Ranijih godina, Srbi su nisu spavali zbog "Srpskog Sakramenta", prvo iz ere Vlade Divca i Predraga STojakovića, a onda i Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Sada je izgleda došao red na "Srpsku Oklahomu".

Aleksej Pokuševski
foto: Profimedia

Vasa Micić imao je otvorenu ponudu Efesa i Reala koji su mu nudili milionski ugovor za nastavak saradnje, međutim srpski košarkaš je čvrsto rešio da se sa 27 godina okuša u najjačoj ligi na svetu.

Kurir sport/Sportando

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track