IZ ZVEZDE PORUČUJU: Poštujemo Igokeu, ali želimo FINALE
Foto: KK Crvena Zvezda

polufinale plej-ofa

IZ ZVEZDE PORUČUJU: Poštujemo Igokeu, ali želimo FINALE

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde igraju na startu plej ofa sa ekipom Igokee. Crveno-beli su tokom izuzetno teške sezone koja je bila ispunjena brojnim utakmicama i teškim putovanjima, „ispresecana“ Kovidom, uspeli da obezbede prvo mesto na tabeli i kao domaćin otvaraju polufinalnu seriju protiv najprijatnijeg iznenadjenja sezone, ekipe Igokee.

Prva utakmica igra se u ponedeljak od 18.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike. Revanš je u petak u istom terminu u Laktašima, dok bi eventualna majstorica bila zakazana za 11. maj.

Tim povodom u hali „Aleksandar Nikolić“ po prvi put ove sezone uz prisustvo novinara održana je konferencija za medije na kojoj su o prvoj utakmici u polufinalnoj seriji govorili kapiten Branko Lazić i trener Dejan Radonjić.

"Plej-of donosi posebnu situaciju, vrlo je specifičan sistem takmičenja, gde mi dajemo izuzetno veliki respekt ekipi Igokee. Imamo apsolutnu koncentraciju na taj prvi meč. Igokeea je imala sjajnu sezonu i u ABA ligi i u Evropi. Imali su konstante periode. Čestitam treneru Bajić na nagradi za najboljeg trenera. Vodio sjajno ekipu cele sezone. Tim Igokee igra dobro, karakterno. Svesni smo da moramo da igramo da dobro ako želimo da računamo na računamo na dobar ishod na kraju prve utakmice", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Radonjić je podsetio i na duele u ligaškom delu sa ekipom iz Laktaša.

"U Laktašima nas je ekipa Igokee nadigrala, sa velikom razlikom i kvalitetom igrom i pokazala da je bilo očekivano da se nađu u pleju-ofu. Drugi duel u Pioniru je bio malo drugačiji bio je pre svega interesenatan meč i taj duel je pokazao da moramo da budemo vrlo oprezni i spremni za prvi meč u plej-ofu. Iskreno, da su i tada pobedili, bilo bi zasluženo. Imamo još nekoliko dana do utakmice, trudimo se da iskoristimo vreme da što spremniji uđemo u prvi meč", istakao je Radonjić.

Radonjić je upitan i da li oseća pritistak, pošto je Zvezda jedan od favorita za titulu.

"To je sasvim prirodno iz moje perspektive. Naša razmišljanja su samo o prvom duelu protiv Igokee. Sve ostalo se može komentarisati ili ne, ali ako težimo ka nečemu čemu mi težimo, onda je pritisak sasvim normalna stvar. Iskren da budem, to je nešto što meni prija", rekao je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić očekuje težak meč.

"Drago mi je da konačno vidimo. Što se tiče utakmce plej-ofa drago mi je da smo uspeli da ispunimo prvi od nekoliko ciljeva, a to je prve mesto i prednost domaćeg terena. Shodno tome ćemo pristupiti i plej-ofu. Želim da pohvalim ekipu Igokee, zasluženo su ušli u plej-of. Pokazali su prvu igru. Biće teška i jaka utakmica, ali daćemo sve od sebe da obezbedimo prolaz u finale", rekao je Lazić.

Radonjić i Lazić su istakli da bi voleli da je igraju pred navijačima u Pioniru, ali da se i bez njih moraju fokusirati da urade posao koji se traži.

"Voleli bismo da u ponedaljak Pionir bude krca. Situacija je takav kakva jeste, ovde se osećamo najbolje i to je prednost koju ćemo pokušati da iskoristiti", zaključio je Radonjić.

Trener crveno-belih istakao je da Marko Jagodić Kuridža neće početi plej-of, pošto se nalazi u procesu rehabilitacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track