ČUDESNI JOKIĆ DAO 24 POENA ZA ČETVRTINU! Srbin RAZBUCAO Nikse, radio na terenu šta je hteo! VIDEO
Foto: Profimedia

mvp

ČUDESNI JOKIĆ DAO 24 POENA ZA ČETVRTINU! Srbin RAZBUCAO Nikse, radio na terenu šta je hteo! VIDEO

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić na impresivan način predvodio je Denver Nagetse do pobede nad odličnim Njujork Niksima 113:97.

Njegov nastup na ovom meču bio je pod znakom pitanja zbog povrede prsta na nozi, međutim, Somborac je stisnuo zube i odigrao maestralno.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Oduvao je Nikse u prvoj deonici, rezultat je bio: Nikola Jokić - Njujork Niksi 24:12! Protivnik nije znao šta ga je snašlo! Sasuo je Nikola 24 poena u prvoj četvrtini, trasirao put ka pobedi, pa rešio spusti gas.

"Ponekad ne postignem koš u prvom poluvremenu, a onda postignem mnogo poena u drugom delu. Saigrači su me pronalazili, pogadjao sam. Jednostavno se tako dogodilo", naveo je Jokić.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Za trideset minuta na parketu postigao je 32 poena, uz sjajnih 10 od 16 iz igre. Na to je dodao 12 skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade.

Verovali ili ne, imao je i četiri zakucavanja na ovom meču.

Odlično su ga pratili Ostin Rivers sa 25 poena, Majkl Potrer sa 17 i sve bolji Argentinac Fakundo Kampaco je imao 16 uz devet asistencija.

Kod Niksa se istakao Imanuel Kvikli sa 18 poena, a čak četiri igrača Njujork zaustavilo se na koti od 14 poena – Rouz, Bulok, Rendl, Baret.

Nagetsi su ostvarili 10. pobedu u poslednjih 12 utakmica, pa sada imaju isti skor kao i Los Andjeles Klipersi, od po 44 pobede i 22 poraza na trećem mestu Zapada pred plej-of.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track