DONČIĆ NASTAVLJA DA RUŠI GRANICE: Luka još jednom ušao u NBA anale VIDEO
Foto: Profimedia

NBA

DONČIĆ NASTAVLJA DA RUŠI GRANICE: Luka još jednom ušao u NBA anale VIDEO

Košarka -

Slovenački košarkaš Luka Dončić je postao četvrti najmlađi košarkaš koji je prebacio cifru od 5.000 poena!

Slovenački košarkaš Luka Dončić je postao četvrti najmlađi košarkaš koji je prebacio cifru od 5.000 poena!

Slovenac je u trijumfu Dalasa nad Klivelndom rezultatom 110:90 imao učinak od 24 poena i osam skokova i tako je pomenutu granicu probio sa 22 godine i 68 dana. Ispred njega su samo Lebron Džejms sa 21 godinom i 22 dana, Kevin Durent sa 21 godinom i 133 dana i Karmelo Entoni sa 21 godinom i 292 dana.

Hardavej sa 20 i Ričardson sa 18 poena su pratili Dončića u trijumfu protiv Kavsa, dok je priliku u redovima Dalasa dobio i srpski košarkaš Boban Marjanović. Doduše, igrao je samo dva minuta i za to vreme je zabeležio jedan skok.

Dalas je i dalje na petom mestu Zapadne Konferencije, ali je na šestom viđena smena u međusobnom duelu Portlanda i Los Anđeles Lejkersa.

Trejlblejzersi su dobili utakmicu na krilima Demijena Lilarda rezultatom 106:101 i tako su gurnuli aktuelnog šampiona u plej-in zonu zahvaljujući upravo toj jednoj pobedi više.

Lilard je meč završio sa 38 poena i osam asistencija, Mekolum je brojao do 21, Pauel je imao 19, Nurkić 10 poena i 13 skokova, a Kanter 10 poena i isto toliko skokova.

S druge strane, Dejvis je sa 36 poena i 12 skokova bio najbolji u redovima Lejkersa. Karuso je imao 18, a Kaldvel-Poup 17 poena, uz nappomenu da je Lebron Džejms i dalje van terena zbog povrede.

Vredi pomenuti i to da je Crnogorac Nikola Vučević ostvario tripl-dabl u pobedi Čikaga nad Bostonom (18 poena, 14 skokova, 10 asistencija), dok Nemanja Bjelica nije ulazio u igru u trijumfu njegovog Majamija protiv Minesote. Podsetimo, Nikoli Jokiću je falio skok za tripl-dabl protiv Jute

Kurir sport

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track