PIONIRKE ZVEZDE ŠAMPIONKE SRBIJE: Crveno-bele slavile nad Art Basketom i podigle šampionski pehar
Foto: Košarkaški Savez Srbije

BRAVO

PIONIRKE ZVEZDE ŠAMPIONKE SRBIJE: Crveno-bele slavile nad Art Basketom i podigle šampionski pehar

Košarka -

Pionirke Crvene zvezde postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Nišu savladale ekipu Art Basketa – 71:63!

Crveno-bele su nešto bolje otvorile meč i posle šest minuta povele 15:7. Do kraja prve deonice igralo se u istom ritmu, a Beograđanke su imale od tri do sedam poena viška.

NADAL PO 10. PUT NA TRONU VEČNOG GRADA: Rafa u TENISKOM SPEKTAKLU pobedio Novaka za jubilarnu titulu u Rimu (VIDEO)

Na startu drugog dela ekipa Zvezde je zaigrala čvrsto i efikasno i za manje od pet minuta napravila značajnu prednost – 31:18. Art je odgovorio serijom 11:2 i u finišu poluvremena prišao na 29:33, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 34:36.

Neizvesnost se nastavila i u trećoj četvrtini, kada se igralo koš za koš. Art je imao minimalnu prednost, da bi u 27. minutu povećao na 47:42. Vratila se Zvezda u igru i u finišu ove deonice ponovo povela 52:49.

Nije Art iskoristio nekoliko napada pa su crveno-bele u 34. minutu stigle do značajnih 59:49. Međutim, nije se dao Art i držao je priključak, pa je u 28. minutu smanjio na 62:65. Odbila je Zvezda ovaj napad i podigla na 67:62 na manje od dva minuta pre kraja. Nisu crveno-bele prokockale prednost u završnici i zasluženo su postale šampionke Srbije.

lopta, košarkaška lopta, košarka, ženska košarka
foto: Profimedia

(Kurir sport/KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track