DA SE ZNA KO JE MVP! Vasa Micić odveo Efes u finale Evrolige
Foto: epa

evr

DA SE ZNA KO JE MVP! Vasa Micić odveo Efes u finale Evrolige

Košarka -

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su večeras u prvom polufinalu u Kelnu pobedili CSKA 89:86.

Truski tim bio je bolji rival tokom celog meča, imao je u jednom trenutku prednost od 21 poena, koju je ispustio u poslednjem delu, ali na kraju uspeo da se plasira u borbu za trofej.

Vasilije Micić bio je najbolji u pobedničkom timu sa 25 poena i šest asistencije, dok je u ekipi CSKA najbolju rolu imao Vil Klajburn sa 26 koševa i sedam skokva.

Efes je bolje otvori meč, a dvocifrenu prednost stekao je već posle prvih 10 minuta igre, koja je na kraju druge deonice iznosila plus 13.

Drugo poluvreme donelo je još bolji igru turske ekipe, koja je u trećem delu imala čak 21 poen viška, a odličan je bio srpski košarkaš i MVP Evrolige Micić.

U finišu treće četvrtine košarkaši CSKA uspeli su da smanje prednost i da unesu neizvesnost u odlučujući period.

Efes je u potpunosti stao, prednost se topila, Micić je zbog pet faulova ranije završio meč, da bi CSKA sve to iskoristio i na dva minuta pre kraja prišao na samo tri poena zaostatka (83:80).

U finišu pri rezultatu 87:86, tim iz Moskve imao je imao nekoliko prilika da reši meč u svoju koristi preko, a na kraju je Klajburna promašio šut za pobedu CSKA..

Efes će u finalu Evrolige u nedelju igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, u kom se od 21 sat sastaju Armani i Barselona

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track