Krstić u timu, Anđušić menja Lučića

Spremni za Crnogorce

Krstić u timu, Anđušić menja Lučića

Košarka -
Sa ekipom je trenirao i Zoran Erceg, koji je takođe bio povređen

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić oporavipo se od povrede i spreman je za sutrašnju utakmicu protiv Crne Gore, koja se u okviru kvalifikacija za Eurobasket u Sloveniji igra os 20:30 u Kombank areni. Sa ekipom je trenirao i Zoran Erceg, koji je takođe bio povređen.

Loša vest za selektora Dušana Ivkovića je povreda Vladimira Lučića, zbog koje će krilo propustuti čitave kvalifikacije. Jutros je na pregledim a utvrđeno stanje povrede, a umesto njega u tim je vraćen Danilo Anđušić, bek Partizana, koji je prethodno "precrtan" pred put na Island.

Dušan Ivković je rekaoda njegov tim mora da zabeleži pobedu protiv Crne Gore, jer je kvalifikaciona grupa za plasman na prvenstvo Evrope veoma teška."Očekuje nas značajna utakmica, grupa je najkvalitetnija, najobimnija i najteža, imamo putovanja na Island, u Estoniju, Slovačku i Izrael. Osnovni takmičarski cilj je da moramo da pobedimo, ali ne želim da to igračima bude imperativ. Očekujem da uđemo u takmičarski ritam, što zbog napornog puta nismo imali na Islandu", rekao je Ivković na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

Srbija je na startu kvalifikacija savladala Island u Rejkjaviku sa 91:78, ali je uprkos pobedi Ivković bio nezadovoljan igrom."Pre bonusa smo primali koš i faul, to je pitanje koncentracije i ne sme da se dešava jednoj ozbiljnoj reprezentaciji. Uz sav respekt crnogorskog tima, koji je pobedio Izrael mislim da ćemo biti spremni za meč. Oni su veoma talentovani, igraju dobru košarku, imamo pun respekt prema njima i ne smemo da ponovimo greške sa Islanda kada smo primali lake poene".Ivković je dodao da u nastavku kvalifikacija neće moći da računa na Vladimira Lučića, koji se povredio na Islandu."Jako mi je žao, on je od onih debitanata koji je iskoristio šansu i izborio se za visok rejting u reprezentaciji. Umesto Lučića ponovo smo priključili timu Danila Anđušića", objasnio je Ivković.

Kapiten Srbije Nenad Krstić rekao je da je zdrav, da trenira, ali da će o njegovom nastupu na meču protiv Crne Gore odlučiti stručni štab.

"Nisam u najboljoj formi, tri meseca nisam igrao košarku. Očekuje nas važan meč i da bismo ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo moramo da odbranimo domaći teren. Očekujem pune tribine, dobru utakmicu i pobedu", poručio je Krstić.

Kvalifikacije za EPGrupa A2. koloSlovačka - Island18.00Izrael - Estonija20.00Srbija - Crna Gora 20.30Tabela: Estonija 2, Srbija 2, Crna Gora 2, Izrael 1, Island 1, Slovačka 1.Srbija Crna Gora 20.30Dvorana: Kombank arena. Kapacitet: 23.000.Srbija: Teodosić, Tepić, Rašić, Paunić, Bjelica, Savanović, Kešelj, Mačvan, Krstić, Musli, Nedović, Štimac, Anđušić, Erceg. Selektor: Dušan Ivković. Crna Gora: Mihailović, Su. Šehović, A. Popović, Se. Šehović, Sekulić, Ročesti, Dragićević, Bjelica, M. Popović, Dubljević, Dašić, Ivanović. Selektor: Luka Pavićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track