BOBI POKAZAO ŠTA ZNA, DONČIĆ I POVREĐEN NAJBOLJI: Dalas nemoćan protiv sjajnih Klipersa! VIDEO
Foto: AP/ Tony Gutierrez

NBA

BOBI POKAZAO ŠTA ZNA, DONČIĆ I POVREĐEN NAJBOLJI: Dalas nemoćan protiv sjajnih Klipersa! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su prošle noći u gostima ekipu Dalasa sa 106:81 i izjednačičili na 2:2 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Kliperse je do ubedljive pobede vodio Kavaj Lenard sa 29 i 10 skokova, Pol Džordž je ubacio 20, a Redži Džekson 15 poena.

Iako rovit, Luka Dončić je ponovo je bio najefikasniji u timu Dalasa. On je postigao 19 poena, ali je iz igre pogodio samo devet puta iz 24 pokušaja.

Kristaps Porzingis je dodao 18 poena, a samo je još Boban Marjanović imao dvocifreni učinak u timu Dalasa. Srpski centar je odlično iskoristio svojih 15 minuta na terenu i upisao 12 poena i šest skokova.

Naredna utakmica ove serije na programu je u noći između srede i četvrtka u Los Anđelesu.

Košarkaši Bruklina poveli su protiv Bostona sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa Istoka, pošto su prošle noći slavili u gostima sa 141:126.

Kevin Durent je predvodio Netse sa 42 poena, Kajri Irving je ubacio tri poena manje uz 11 skokova, dok je Džejms Harden dodao 23 poena uz čak 18 asistencija.

U poraženom timu ponovo je najefikasniji bio Džejson Tejtum koji je postigao 40 poena, dok su Markus Smart i Evan Furnije dodali po 16.

Bruklin će u noći između utorka i srede imati priliku da na svom terenu obezbedi plasman u polufinale konferencije.

Košarkaši Finiksa su pobedili Los Anđeles Lejkerse u Stejpls centru sa 100:92 i tako izjednačili na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Najzaslužniji za pobedu Finiksa bili su Kris Pol sa 18 poena i devet asistencija, odnosno Devin Buker i Dže Krauder sa po 17 poena.

U redovima šampiona najbolji je bio Lebron Džejms sa 25 poena i 12 skokova. Entoni Dejvis, koji zbog povrede nije igrao u drugom poluvremenu, upisao je samo šest poena.

Naredna utakmica igra se u noći između utorka i srede u Finiksu.

Ranije juče, Atlanta je povela sa 3:1 protiv Njujorka pošto je na svom terenu slavila sa 113:96

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track