NEKA PADNU BARSA I REAL: Mega maksimalna, Zvezda posle dva kola zadržala šanse za finale
Foto: Mega

juniorska evroliga

NEKA PADNU BARSA I REAL: Mega maksimalna, Zvezda posle dva kola zadržala šanse za finale

Košarka -

Košarkaši Mege i Crvene zvezde ostvarili su bitn pobede u drugom kolu završnog turnira juniorske Evrolige koji se održava u Valensiji.

Juniori Mege savladali su Stela Azuru iz Rima sa 104:70 u drugom kolu B grupe Posle trijumfa nad domaćinom 90:75, juniori Mege bili su još ubedljiviji sa domaćim predstavnikom, i već posle prve četvrtine su rešili pitanje pobednika.

Najbolji kod Mege bio je Nikola Đurišić sa 21 poenom, 11 skokova i 9 asistencija, Nikola Jović imao je 20 poena, 6 skokova i 10 asistencija, a Tomislav Ivišić imao je 17 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Mega u subotu od 16 časova prtiv Barselone igra meč za plasman u finale,

Juniori Crvene zvezde još mogu da se nadaju plasmanu u finale završnog turnira Evrolige koji se igra u Valensiji. Oni su u jutarnjem terminu uspeli da savladaju vršnjake iz Žagirisa (65:63), a kasnije su sačekali dobre vesti sa susreta između Asvela i Reala, pošto su Španci odneli pobedu u vrlo dramatičnoj završnici.

Huan kojoj je Huan Nunjez mogao da bude ogroman tragičar, pošto je promašio četiri slobodna bacanja i dao Asvelu šansu da slavi, ali je ovi na sreću Madriđana i crveno-belih nisu iskoristili (80:82).

To znači da će Crvena zvezda u subotu od 14 časova morati da ide na pobedu protiv Real Madrida, kako bi se nadala prolasku u veliko finale.

Nikola Topić je bio najefikasniji sa 16 poena, a u redovima Zvezde su dvocifreni bili još Nikola Šaranović sa 12 poena i Filip Branković sa poenom manje, Matović je završio sa 10 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track