ZVEZDA U FINALU PROTIV MEGE: Borčeva deca namučila crveno-bele
Foto: Starsport©

plej-of

ZVEZDA U FINALU PROTIV MEGE: Borčeva deca namučila crveno-bele

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su i drugi put savladali Borac (80:57), ovoga puta u Čačku i sa 2:0 u seriji plasirali se u finale plej ofa Superlige Srbije, gde ih od subote čeka Mega koja je u tri meča eliminisala Partizan.

Prvi meč finala igra se u sredu.

Raspoloženo je u meč ušao Dejan Davidovac sa pet uzastopnih poena, te vođstvom crveno-belih 5:0. Ubrzo je Noko, zajedno sa Lazićem duplirao prednost gostiju, dok domaćin ništa nije mogao u napadu, pa je Marinović bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Živnuo je Borac nakon te pauze i Marinovićevog brifinga, došli su do prvih poena, ali šut spolja ih nije služio, za razliku od Zvezdinog. Glavni razlog, jeste slaba odbrana šuta za tri od strane Čačana koji su bili u zaostatku od 11 poena u prvom kvartalu.

Zvezda je bila bolja i u najvećem delu druge deonice, ali je Borac nošen mlađanim 17-godišnjim Đorđem Ćurčićem, te energijom ostatka ekipa, uspeo da dođe na svega tri poena od rivala.

Imali su gosti odgovor u vidu trojki Dobrića, Branka Lazića i Marka Jagodića-Kuridže i vrlo brzo su stekli najveću prednost do tada (+14) i tako otišli na pauzu.

Zvezda je mnogo problema domaćima pravila kroz tranziciju, odakle su postizali najveći broj poena. Borac nije koristio svoje šanse, zato Zvezda jeste i poenima Rita sa penala došli su na +16 posle 25 minuta igre.

Trener Marinović je dao odrešene ruke mlađim igračima u svom timu Ćurčićima i Jankoviću i oni su zaista pokazali hrabrost protiv šampiona ABA lige.

Taman kada su domaći spustili na jednocifrenu razlku uz pomoć Lakića, ali su Dobrić i Hol trojkama ubrzo obezbedili osvajaču Kupa mirnu završnicu sa zalihom od 20 poena, te i finale.

Zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić sa 16 poena, 12 je dodao Davidovac, dok je Borac meč okončao uz po 10 poena starijeg Đorđa Ćurčića i Ivana Gavrilovića.

.Četvrta četvrtina

40. minut 80:57 - Kraj utakmice

39. minut 78:56 - Zvezda ubedljivu prednost, ostvariće ubedljiv trijumf

38. minut 73:56 - Zvezda je trojkama Hola i Dobrića odbila napad Borca

36. minut 65:54 - Davidovac sa dfa penala prekida post

35. minut 63:54 - Đorđe Ćurčić stariji je pogoodio trojku

33. minut 63:51 - Borac je smanjio na 12 razlike, probudila se i publika u dvorani

Ćetvrta četvrtina

30. minut 61:44 - Zvezda je dobila sve tri do sada odigrane deonice i korača ka finalu

25. minut 54:38 - Zvezda ima najveću prednost u dosadašnjem toku meča

22. minut 48:34 - Malo poena na startu drugog dela

Treća četvrtina

20. minut 46:31 - Zvezda je uspela da odbije napad Borca, a ima četiri igrača iz prve petorke sa po 8 poena, dok je na drugoj strani Ćurčić ubacio 10, a Gavrilović 8 poena

18. minut 33:26 - Zakucavanje Noka

17. minut 31:26 - Posle poena Todorovića Čačani su uhvatili priključak, pa je trener Zvezde zatražio minut odmora

15. minut 29:21 - Na krilima mladih košarkaša Borac je uspeo da smanji zaostatak i ima čak sedam ukradenih lopti

Druga četvrtina

10. minut 8:19 - Zvezda je pogodila 4 trojke iz 7 pokušaja, što je ključna razlika u prvom kvartalu

7. minut 6:15 - Borac je malo došao do daha i postigao prve poene na meču

5. minut 10:0 - Zvezda je sa dve trojke stekla dvocifrenu prednost

2. minut 5:0 - Zvezda je bolje počela meč

Prva četvrtina

Crveno-beli su pre dva danas slavili u prvom meču i vode sa 1:0 u seriji, pa bi danas mogli da overe plasman u finale gde Mega čeka protivnika pošto je u tri meča eliminisala Partizan.

Tim trenera Dejana Radonjića je u prvom meču ostvario ubedljiv trijumf iako je bio lišen pomoći Korija Voldena i Džordana Lojda, a verovatno će i ovaj meč proteći bez njih dvojice.

Trener Borca Marko Marinović odlučio se da polufinale iznese podmlađen sastav pošto je ekipa ostvarila sve ciljeve u ovoj sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track