MOJ PRVI AUTO (5) Žarko Paspalj: Po dolasku u Partizan kupio sam "reno 18" - polovan, ali očuvan!
Foto: Starsport

serijal kurira

MOJ PRVI AUTO (5) Žarko Paspalj: Po dolasku u Partizan kupio sam "reno 18" - polovan, ali očuvan!

Košarka -

Legendarni košarkaš prisetio se svog "polovnjaka" iz perioda osamdesetih kojim se svaki dan prevozio na treninge i utakmice u Hali sportova.

Žarko Paspalj, osvajač brojnih trofeja i medalja, često s ponosom ističe period iz Partizana osamdesetih godina. A u serijalu Kurira "Moj prvi auto" slavni as se prisetio svog četvorotočkaša.

"Imao sam 20 godina kada sam došao u Partizan. I sećam se, tada sam kupio svoj prvi auto - "reno 18". Bio je polovan, ali izuzetno očuvan. Održavao sam ga i ja, ali ga je kasnije moj brat, koji, nažalost, više nije s nama, potpuno uništio i više nije bio u voznom stanju".

Žarko Paslajl
foto: Starsport

Pamtite li putovanja "renoom"?

"Divčev auto je bio za putovanja (osmeh)... "Reno" sam uglavnom koristio po Beogradu, išao sam njim na treninge u Hali sportova, utakmice... Kratke relacije".

E pa kad ste pomenuli Divca, kojim to autom ste putovali zajedno?

"Divac je isto lepo prešao u Partizan kad i ja, pa smo od prvog dana bili nerazdvojni. Tada je "jugo" bio hit, on ga je imao. Auto mali i uzan, a mi dvometraši (osmeh)... Ali bila je atrakcija putovati njim. Svuda nas je vozio njim, ceo tim praktično. Takva su vremena bila, vozili smo kola u skladu s novcem koji smo imali. Ali, koji god auto da smo imali, uživali smo u vožnji".

Žarko Paspalj
foto: Privatna Arhiva

Ne sumnjamo da ste tokom karijere imali razne automobile. Koji je osvoji vaše srce?

"Definitivno "mercedes". To je marka kojoj poklanjam pažnju poslednjih nekoliko godina. Posedujem i neke starije automobile ove marke, preko 20 i nešto godina su stari, a to su modeli S klase iz osamdesetih i devedesetih. Jednostavno volim "mercedes", svi su fantastični".

Kako biste sebe ocenili kao vozača?

"Super. Neko sam ko poštuje propise i izuzetno je pažljiv u saobraćaju".

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track