04:50

KURIR U ŠKOLI KOJU JE POHAĐAO NIKOLA JOKIĆ

KURIR TELEVIZIJA

KURIR U ŠKOLI KOJU JE POHAĐAO JOKIĆ: Razredna otkrila DŽOKEROVE ocene, zašto je jedva upao u školski tim, a iz čega je imao dvojku

Košarka -

Nikola Jokić je najbolji, a to sada zna i ceo svet. Kako je počeo i kako je od trnja došao do neslućenih visina, titule MVP u NBA ligi, ekipa Kurir televizije je proverila u novosadskoj Ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ u kojoj je proveo deo školovanja.

Džokerova razredna Dragica Savić otrkila nam je da je u trećem razredu koji je pohađao kod njih, sedeo u poslednjoj klupi, da je iz Sociologije dobio dvojku, iz Srpskog jezika četvorku, a Monetarne ekonomije peticu, i da zamalo nije upao u školski košarkaški tim!

"Nikola Jokić je prve dve godine srednje škole bio u Somboru, a kod nas je došao kada je počeo da igra u KK Vojvodina i sećam se da je na prvom času, a su svi dečaci namerno kasnili na moj čas da bi ušli zajedno sa Nikolom, onako ponosni što imaju košarkaša, onako visokog. Dobro se uklopio, on je vedar čovek i dečak, nasmejan, bez obzira što je imao svakodnevno dva treninga, plus kondicioni", ispričala je ona.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Nastavnica Savić je ispričalla i kako je Jokić jedva zaigrao u školskom košarkaškom timu.

"Kolega koji mu je predavao fizičkog je obavestio koleginicu koja vodi školski košarkaški tim. Međutim, mesec dana pred državno takmičenje je rekla da misli da im nije potreban. Nikola je ušao uz tešku protekciju kolege", kroz smeh je ispričala ona. Epilog je osvojeno državno takmičenje, a dečaci su posle kroz šalu pričali da je turnir bio prljaviji jer su protivnici igrali prgavo kako bi pobedili Nikolu.

1 / 1 Foto: Printskrin RTS

Naglasila je da je Nikola bio redovan učenik, ali da je zbog izostanka sa časova Sociologije išao na razredni ispit.

"Sećam se kad je koleginica završila ispit, rekla mu je: "Ej, Jokiću, Imaš ti kliker, ali zaista malo sediš nad knjigom", obelodanila je profesorka i dodala da su i Jokićevi drugari iz škole u kontaktu sa njim i da se povremeno čuju.

"Svi ga rado pamtimo i navijamo za njega!"

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:14

NIKOLA JOKIĆ MVP NBA LIGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track