KOŠARKAŠI POČINJU "OPERACIJU TOKIO": Kokoškov dočekao prvu grupu igrača na pripremama za Olimpijski kvalifikacioni turnir
Foto: KSS

Orlovi traže put ka OI

KOŠARKAŠI POČINJU "OPERACIJU TOKIO": Kokoškov dočekao prvu grupu igrača na pripremama za Olimpijski kvalifikacioni turnir

Košarka -

U subotu, 12. juna je u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ počelo okupljanje muške seniorske reprezentacije Srbije pred Olimpijski kvalifikacioni turnir (Beograd, hala „Aleksandar Nikolić“ od 29. 06. – 04.07. ) Malo pre 14 časova, selektoru Igoru Kokoškovu se javila prva grupa igrača koju su činili Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović. Prema planu rada, prvi trening „Orlova“ biće održan u večernjim časovima, dok će se ostatak igrača, u dogovoru sa stručnim štabom, priključivati timu po završetku klupskih obaveza tokom narednih nekoliko dana.

Reprezentacija Srbije će trenitrati u Beogradu do srede, 16. juna kada će biti organizovana i zvanična konferencija za medije na kojoj će selektor Kokoškov izneti očekivanja pred „Akropolis kup“ i finalni deo priprema pred Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Pred borbe za odlazak na Olimpijske igre, tim Srbije će na „Akropolis kupu“ odmreriti snage sa reprezentacijama Portorika (18.06.), Meksika (19.06.) i Grčke (20.06.). Dan kasnije, „Orlovi“ se vraćaju u Beograd gde će poslednju proveru pred Olimpijski kvalifikacioni turnir imati u sredu, 23. juna protiv selekcije Meksika.

Okupljanju reprezentativaca Srbije, prisustvovali su i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, potpredsednik Nenad Krstić, i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Uz selektora Kokoškova bili su svi članovi stručnog štaba sa izuzetkom Dejana Milojevića koji će se timu priključiti po završetku klupskih obaveza.

Novi članovi stručnog štaba su kondicioni trener Marko Sekulić i Aleksandar Matović koji će biti zadužen za individualan rad sa igračima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track