MUŠKA 3X3 REPREZENTACIJA POBEDNIK TURNIRA U SPLITU: Dame osvojile peto mesto
Foto: KSS

Uspešne provere

MUŠKA 3X3 REPREZENTACIJA POBEDNIK TURNIRA U SPLITU: Dame osvojile peto mesto

Košarka -

Ponovo je muška 3x3 reprezentacija pobedila na pripremnom međunarodnom turniru – ovoga puta u Dalmaciji, u Splitu.

Treba naglasiti na su i 3x3 reprezentativke Srbije prikazale dobre partije drugog dana takmičenja i zauzele peto mesto na turniru dama.

Muška 3x3 reprezentacija je drugog dana turnira u Splitu (subota,12.jun) pružila bolje partije nego prethodnog dana. Ovoga puta je to bilo i potrebnije jer su svi mečevi koje su igrali bili za plasman. U prvom meču dana, u četvrtfinalu, protivnik naše reprezentacije bila je Holandija 2 koju je Srbija savladala rezultatom 21:12. Još ubedljivijom partijom protiv selekcije Holandije 1 koju je naša reprezentacija savladala sa ubedljivih 21:7, Srbija se plasirala u finale turnira. Tamo ih je čekala reprezentacija Rusije Sever, koju je juče naš tim savladao pogotkom za dva poena u samom finišu meča (pogodak Kojića) rezultatom 21:19. Finale nije ni malo ličilo na prethodni meč istih protivnika, a naša selekcija je “pregazila” Ruse rezultatom 21:12 za konačan trijumf na turniru.

Danas su i 3x3 dame pružile bolje partije nego prethodnog dana. U prvom meču dana, četvrtfinalu, Srbija je izgubila od renomirane reprezentacije Rumunije 2 rezultatom 21:12, iako je, ponovo, prvi deo meča igrala u “egalu” sa protivnicama. Ovaj poraz nije uticao na moral naših devojaka, već su sa odlične dve partije u nastavku dana osvojila peto mesto na turniru. Prvo su ubedljivo savladali reprezentaciju Hrvatske B rezultatom 21:9, da bi u meču za peto mesto pobedile prvu reprezentaciju Rumunije rezultatom 19:16. Treba naglasiti da su ovo bili prvi mečevi naših dama, te postignut rezultat uliva poverenje za ostvarenje dobrog rezultata u predstojećim kvalifikacijama za 3x3 Evropsko prvenstvo.

Obe naše reprezentacije će se već u sredu (16.juna) okupiti u Košutnjaku (Republički zavod za sport i hotel Trim) kako bi nastavile sa pripremama, a naredno takmičenje na kome će učestvovati biće međunarodni 3x3 turnir koji će se održati u Beogradu 18-19.juna na Kalemegdanu (tereni KK Crvena zvezda).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track