JOŠ SE NISU SLEGLI UTISCI POSLE VELIČANSTVENOG TRIJUMFA! Sonja Vasić: Napokon smo uspele da dodjemo do vrha te planine
Foto: FIBA

ponosna na tim

JOŠ SE NISU SLEGLI UTISCI POSLE VELIČANSTVENOG TRIJUMFA! Sonja Vasić: Napokon smo uspele da dodjemo do vrha te planine

Košarka -

Srpska košarkašica Sonja Vasić rekla je danas da je utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Španije bila puna naboja i istakla da je nacionalni tim konačno uspeo da dodje "do vrha te planine".

"Nisu se još slegli utisci od sinoć, još razmišljamo o tome šta se to desilo i načinu na koji se desilo...", rekla je Vasić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Nismo imale mnogo vremena da spavamo. Od adrenalina nismo mogle da se opustimo, ali imamo dovoljno vremena do subote uveče do polufinala da se fizički oporavimo i na pravi način da se spremimo za sledećeg protivnika", dodala je ona.

Srpske košarkašice plasirale su se sinoć u polufinale evropskog šampionata u Valensiji pošto su pobedile Španiju posle produžetka sa 71:64.

"Utakmica je baš bila puna naboja, promena i veoma napeta, ali moram da priznam da smo uspele da ostanemo u igri do kraja, koncentrisane zajedno. Klupa je stalno bila uz pet igračica koje su na terenu. Marina (Maljković) je zadržala kontakt sa nama bez obzira na to koliko je sve bilo napeto", rekla je Vasić.

To je prvi trijumf Srbije na Evrobasketima protiv Španije posle šest poraza, od kojih je četiri bilo sa razlikom većom od 11 poena.

"Napokon smo uspele da dodjemo do vrha te planine koji je za nas bio nedostižan i da pobedimo Španiju", dodala je Vasić.

Sudije su u finišu regularnih 40 minuta meča dosudile dva slobodna bacanja za domaću selekciju iako Španija nije uputila šut, već je faul bio na zemlji.

"Naši dueli sa Španijom su prepuni emocija poslednjih godina. Za nas je ovo bila velika stvar. Za sve nas koje smo dugo u ovoj ekipi, jer imamo polovinu igračica iz Budimpešte, ovaj četvrtfinalni duel je imao ogromnu težinu i ulog. To se videlo kada nam je dosudjen onaj faul i kada smo sve pale u tom trenutku", rekla je Vasić.

Srbije je potom, kako je istakla, dobila priliku da pokaže da zaslužuje pobedu. Vasić je dodala da je energija na klupi pred produžetak i u tajm-autu bila fantastična.

"Ja sedim, nemam snage, ali toliko svi skačemo i deremo se da se napuniš energijom, stvori ti naboj da izadješ na teren koncentrisaniji i spremniji nego ikad. Mislim da jesmo spremne, jer je naš kondicioni trener uradio odličan posao da mi u produžetku dominiramo", rekla je Vasić.

"Na kraju je bilo spuštanje svih barijera. Većina igračica je plakala. Hoćeš da se raduješ, a nemaš snage da se raduješ, tako da je zaista bila mešavina milion emocija, ali, hvala Bogu, svih dobrih", zaključila je Sonja Vasić.

Srbija će se u subotu od 21.00 u dvorani "La Fonteta" u Valensiji boriti protiv Belgije za ulazak u finale Evropskog prvenstva.

U drugom polufinalu sastaće se Francuska i Belorusija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track