NA VIDOVDAN PROMOCIJA: Željko Obradović ZVANIČNO novi trener Partizana! FOTO
Foto: KK Partizan

bomba

NA VIDOVDAN PROMOCIJA: Željko Obradović ZVANIČNO novi trener Partizana! FOTO

Košarka -

KK Partizan potvrdio je na svom sajtu da je Željko Obradović novi trener.

"Vratio se! Najtrofejniji trener Evrope, čovek koji je sa crno-belima 1992. godine osvojio titulu šampiona Starog kontinenta, čovek koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio sve što se osvojiti može, ponovo je trener košarkaškog kluba Partizan!U govor je potpisan na tri godine", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Kako se navodi, zvanična promocija biće održana u ponedeljak 28. juna, kada će biti organizovana konferencija za medije.

"Srećni smo i zadovoljni što se Željko Obradović vratio. Mislim da je svaka reč suvišna, a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. O više detalja ćemo pričati na konferenciji za medije. Ceka nas veliki posao", poručio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Obradović je bez angažmana bio od 2020. godine, kada je napustio Fenerbahče.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 61-godišnji stručnjak osvojio je devet titula prvaka Evrope, a prvu titulu osvojio je sa Partizanom u sezoni 1991/92.

Karijeru je kao trener počeo u Partizanu od 1991. do 1993. godine, zatim je vodio Huventud, Real Madrid, Beneton, da bi 1999. godine prešao u Panatinaikos, koji je vodio do 2012. godine.

Od 2013. godine vodio je turski Fenerbahče, sa kojim je četiri godine kasnije došao do svoje devete titule u Evroligi.

Partizan će naredne sezone pored domaćih takmičenja igrati u regionalnoj ABA ligi i Evrokupu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track