SLAVLJE U PORODIČNOJ KUĆI ISKUSNE KOŠARKAŠICE Roditelji i baka Dajane Butulije: Valensija se pozlatila, neka se spremi Tokio!
Foto: Saša Urošev

ponosni

SLAVLJE U PORODIČNOJ KUĆI ISKUSNE KOŠARKAŠICE Roditelji i baka Dajane Butulije: Valensija se pozlatila, neka se spremi Tokio!

Košarka -

Velika radost u porodičnom domu naše iskusne reprezentativke Dajane Butulije, članice zlatne košarkaške reprezentacije koja je u Valensiji, u velikom finalu, savladale Francusku sa 63:54.

Baka Koviljka kraj utakmice dočekala je sa uramljenim unukinim dresom. Majka Ružica i otac Dušan pomešanih osećanja, ali sa vidnim olakšanjem, ispratili su kraj utakmice i novo evropsko zlato.

Našim devojkama Valensije se pozlatila, neka se spremi Tokio:

- Iskreno, teže nam je palo polufinale protiv Belgije. U toj utakmici se Dajana povredila. Porukom mi se javila i rekla da je pala na lice. Odgovorila sam joj da nije prvi put. I kad je bila mala, Dajana je uvek padala i povređivala lice. Uvek bi stradao nos - prisetila se Dajanina majka i nastavila:

Porodica Dajane Butulije
foto: Saša Urošev

- Baka, suprug, rodbina i ja smo navijali ovde u Kikindi, a u Španiji njena mlađa sestra Dijana, kao i drugarica i njena bivša saigračica Jelena Stošić iz Šapca. Tu je bila i još jedna drugarica uz Nemačke - dodala je majka Ružica.

Pun utisaka bio je i otac Dušan. Rekao nam je da su uvek bili uz Dajanu. I u ovim veteranskim košarkaškim godinama, za nju je dres sa državnim grbom svetinja:

- Ne znamo kad će doći u Kikindu, ali jedva čekamo da je vidimo. Dajana ima zaista malo slobodnog vremena. Nekada dođ bukvalno na samo dva, tri sata da nas vidi - pričali su uzbuđenim glasom roditelji naše iskusne reprezentativke.

Porodica Dajane Butulije
foto: Saša Urošev

Baka Koviljka potvrdila nam je da je ovo prvenstvo, kao i sva prethodna , pratila sa velikom pažnjom:

-Po temperamentu, ona je ista ja. Povredila se protiv Belgije, ali je od svega najvažnije ovo zlato. Jedva čekam da je vidim i izljubim - kazala je baka Koviljka.

Porodica Dajane Butulije
foto: Saša Urošev

Kikinda sprema veličanstven doček

Odmah po završetku utakmice telefon Dajaninog oca se usijao. Prva čestitka stigla je od Nikole Lukača, gradonačelnika Kikinde:

- Kad je bilo najpotrebnije, devojke su odigrale najopuštenije. Spremićemo veličanstven doček za našu Dajanu, veliku šampionku i osvajača olimpijske, svetske i evropskih medalja - obećao je gradonačelnik i podsetio da je Dajana Butulija dobitnica godišnje nagrade Grada Kikinde za 2016. godinu.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track