MI SMO SANJALI REPREZENTACIJU, A NE NBA LIGU! Nenad Krstić očitao patriotsku lekciju mlađim košarkašima!
Foto: Starsport©

pravo u metu

MI SMO SANJALI REPREZENTACIJU, A NE NBA LIGU! Nenad Krstić očitao patriotsku lekciju mlađim košarkašima!

Košarka -

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić prokomentarisao je odluke pojedinih igrača da ovog leta ne igraju za reprezentaciju.

Bivši kapiten naše reprezentacije razume potrebu igrača da se odmore nakon teške sezone, ali ističe da u "njegovo vreme" situacija nije bila takva.

"Mi smo odrastali devedesetih, gde je naša reprezentacija pravila možda i najveće uspehe. Druga stvar, mi smo tada imali tri kanala, nije bilo NBA, interneta, bili smo 'osuđeni' da gledamo reprezentaciju, što je super, ali nije bilo Evrolige", kaže Krstić za "Arenu" i dodaje:

"Mi smo tada shvatali da je reprezentacija vrh brega, svi smo sanjali o reprezentaciji, a ne o NBA. To mi je pomoglo da državni grb igram i povređen, da budem tu".

Iako se reprezentacija suočava sa brojnim otkazima, potpredsednik KSS smatra da imamo jak tim.

"Svi znamo da nam je primarni cilj plasman na OI i težimo ka tome. Spremni smo, igrači su motivisani, video sam da je atmosfera odlična i nema razloga da nešto bude drugačije", poručio je Krstić.

Podsetimo, danas počinje kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Prvi meč naša reprezentacija igra od 20.15 protiv Dominikanske Republike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track