NAMA JE OVO KAO RELIGIJA! Kokoškov objasnio strancima zašto Srbi igraju ovako košarku i kad su saterani uza zid
Foto: Starsport©

reakcija

NAMA JE OVO KAO RELIGIJA! Kokoškov objasnio strancima zašto Srbi igraju ovako košarku i kad su saterani uza zid

Košarka -

Košarkaša reprezentacija Srbije savladala je Portoriko 102:84 i plasirala se u finale kvalifikacionog turnira čiji će pobednik igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a selektor našeg tima Igor Kokoškov je posle meča odgovorio na pitanje novinara - kako je njegova ekipa pokazala ovoliko kvaliteta i pored nedaća, te da li je za to bila zaslužna podrška publike.

"Košarka je jedan od naših najvažnijih sportova, a svakako jedan od najuspešnijih. Za nas je ovde ona maltene kao neka vrsta religije. I, naravo, momci vole da igraju pred ovakvom publikom, pred najbližima, svojim narodom... Zabavno je, "radi" i adrenalin. Zbog ovakvih momenata i ja radim ovaj posao, kada osetite tu emociju sa tribina, jer... svi naši ljubitelji košarke su ove igrače gledali cele sezone samo preko TV-a, a sada mogu i uživo. Da smo imali više publike, bilo bi i još bolje, ali smo svakako zadovoljni podrškom", istakao je selektor Srbije.

Kokoškov je pričao i o finalu sa Italijom.

"Videćemo sa medicinskim timom ko će moći i koliko da igra. Međutim, čuvanje lopte, igra 1-na-1, poziciona odbrana, skok, individualna odgovornost, to će biti u našem fokusu, jer u tome moramo da budemo bolji. Defanziva će biti odlučujuća", uveren je Kokoškov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track