POBEDA JEDINA OPCIJA: Košarkaši protiv Azura za plasman na Olimpijske igre (20.30)
Foto: Starsport©

finale turnira

POBEDA JEDINA OPCIJA: Košarkaši protiv Azura za plasman na Olimpijske igre (20.30)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra protiv Italije odlučujući meč za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija je na kvalifikacionom turniru zabeležila tri pobede. Orlovi su u grupi bili bolji od Dominikanske Republike i Filipina, a u polufinalnom duelu su ubeljivo savladali selekciju Portorika.

S druge strane, Italija je odigrala jedan meč manje od izabranika selektora Kokoškova, jer je Senegal zbog porblema sa koronom odustao od učešća na turniru.

Azuri su u borbi za prvo mesto u grupi savladali posle preokreta Portoriko, a u polufinalu su zabeležili ubedljiv trijumf protiv Dominikanske republike.

Iako oslabljeni ulazimo u odlučujući meč, selektor naše reprezentacije veruje da ćemo ostvariti cilj i overiti vizu za Olimpijske igre.

"Biće važno izboriti se sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana je biti ključ, jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene", istakao je Kokoškov.

Finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. I Srbija i Italija su bile ubedljive u polufinalu, ali domaći teren u Beogradu i objektivno kvalitetniji sastav daju Orlovima ulogu favorita sa kvotom 1,30 na pobedu tima Igora Kokoškova. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Srbija – Italija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track