Juniori osvojili evropsku bronzu

Nova košarkaška medalja

Juniori osvojili evropsku bronzu

Košarka -
Posle ovako ubedljive igre i pobede protiv Rusije, naši juniori mogu još više da žale što su juče izgubili već dobijeno polufinale protiv Litvanije

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na šampionatu Evrope, pošto je u Viljnusu u meču za treće mesto pobedila selekciju Rusije rezultatom 66:56 (20:20, 15:13, 17:12, 14:11).

Mladi košarkaši Srbije odigrali su izvanrednu utakmicu i potvrdili da su izuzetno talentovana generacija. Posle ovako ubedljive igre i pobede protiv Rusije, naši juniori mogu još više da žale što su juče izgubili već dobijeno polufinale protiv Litvanije, jer je jasno da im je po kvalitetu bilo mesto u finalu.U prve dve četvrtine dobra igra reprezentacije Srbije nije ispraćena odgovarajućim rezultatom, jer je jučerašnji poraz ostavio traga, pa je zbog povremene nesigurnosti izgubljeno deset lopti. Pored toga, Rusi su imali šest, a Srbija samo jednu ukradenu loptu.To je bilo ukupno 13 napada više za ruski tim, ali su naši juniori to anulirali izvanrednin skokom, jer su u prvom poluvremenu imali 12 uhvaćenih lopti više.Do 36. minuta gledana je rezultatska "klackalica", a onda je usledilo deset minuta briljantne igre reprezentacije Srbije, koja je posle vođstva Rusije od 44:42 napravila seriju od čak 19:1 i preokrenula rezultat na 61:45 u svoju korist.Do kraja utakmice Rusi nisu imali ni vremena, ni snage da se oporave od tog šoka i selekcija Srbije je bez većih problema prevela susret u mirnu završnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track