NBA košarkaš u Zvezdi

Pojačanje

NBA košarkaš u Zvezdi

Košarka -
Moris Almond igra na poziciji krila

Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd nastavila je sa dovođenjem kvalitetnih igrača za narednu sezonu. Novo pojačanje u redovima crveno-belih je Moris Almond (198, 1985), koji igra na poziciji krila.

Almond je sa velikim uspehom igrao za Univerzitet Rajs za koji je na 121 utakmici prosečno beležio 15,1 poen. Odlična statistika tokom koledž karijere omogućila mu je da 2007. godine bude izabran kao 25 pik na draftu od strane Jute Džez. U ruki sezoni u najjačoj ligi sveta odigrao je devet utakmica pa je poslat u razvojnu NBA ligu gde je pružao odlične partije u ekipi Juta Fleš. O tome svedoči podatak da je tokom sezone 2007/08. bio najbolji strelac razvojne lige sa prosekom od 25,6 poena po meču.

Zanimljivo je da je u toj sezoni prvo izjednačio rekord po broju poena na jednoj utakmici pošto je 21. decembra 2007. u pobedi svoje ekipe nad Ostin Torosima ubacio čak 51 poen. Nešto kasnije postao je i rekorder razvojne NBA lige po broju postignutih poena na meču pošto je u duelu sa Bejkersfild Džemom ubacio čak 53 poena.

Kratko je bio član Orlando Medžka, a u Evropi je branio boje slavnog madridskog Reala kao i Skavolinija iz Pezara. Prošle sezone je igrao u razvojnoj NBA ligi za ekipu Mejna za koju je prosečno beležio 23,4 poena i šest skokova i bio je izabran u treću najbolju petorku lige, a kratko je nosio i dres Vašington Vizardsa.

Sa Crvenom zvezdom potpisao je ugovor na godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track