DOBRIĆ VERAN CRVENOJ ZVEZDI: Ognjen odbio unosne ponude iz inostranstva
Foto: Starsport©

ostaje na kališu

DOBRIĆ VERAN CRVENOJ ZVEZDI: Ognjen odbio unosne ponude iz inostranstva

Košarka -

Jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde, reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić produžio je ugovor sa crveno-belima do leta 2023!

Ognjen Dobrić je rođen u Kninu 26.oktobra 1994.godine, visok je tačno dva metra, a prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde u koju je stigao pre jedne decenije 2011. godine iz matičnog Mladenovca gde je napravio prve košarkaške korake.

U tom periodu prošao je put od izuzetno talentovanog juniora koji je osvajao srebrnu i bronzanu medalju sa mlađim selekcija Srbije (2013 i 2014 godine u Pragu na Kritu), talentovanog seniora koji se „kalio“ u FMP-u tri sezone, do prvog profesionalnog ugovora sa Crvenom zvezdom koji je potpisao 2016.godine.

Već na kraju prve profesionalne sezone 2016-2017 osvojio je triplu krunu i titulu najkorisnijeg igrača Superlige. Standardni član Crvene zvezde bio je i u narednim sezonama (osvojio je u sezonama nakon toga 2017-2018 i 2018-2019 još titulu ABA lige, dve titule nacionalnog šampionata, Kup Radivoja Koraća i Superkup) a ponovo je zablistao u upravo završenoj sezoni 2020-2021 u kojoj je bio prevaga u finalnim utakmicama ABA i Superlige Srbije i bio važan šraf u velikim uspesima i titulama Crvene zvezde.

Produženjem ugovora Ognjen Dobrić koji je sa klubom već osvojio 10 trofeja pokazao je ogromnu privrženost crveno-beloj boji, jer je i pored nekoliko vrlo unosnih ponuda iz Evrope (pominjala se Barselona) i regiona, odlučio da ostane na Malom Kalemegdanu i bude jedna od uzdanica tima u narednim sezonama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track