TRADICIJA SE NASTAVLJA: Budući košarkaši asovi okupirali Ivanjicu
Foto: Kss.rs

Dvadeset i četvrti put

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Budući košarkaši asovi okupirali Ivanjicu

Košarka -

U hotelu „Park“ i u hali Osnovne škole „Kirilo Savić“ u Ivanjici organizovana je promocija 24. sezone Međunarodnog košarkaškog kampa KASTA.

Košarkaški savez Srbije je prethodne godine Međunarodnom košarkaškom kampu KASTA dodelio Sertifikat-Znak kvaliteta kojim je verifikovan dugogodišnji predan i kvalitetan rad. Više od 26.000 kampera iz 43 zemlje je tokom 23 sezone boravilo na ovom kampu. Ovo nije samo statistički podatak, već i svojevrsna garancija da se na kampu dobro radi i da mu se kamperi rado vraćaju.

Kampa Kasta 2021
foto: Kss.rs

Od prvog dana postojanja, program i plan rada čiji je autor profesor doktor Milivoje Karalejić je osnova za rad i obuku kampera na čijem sprovođenju rade vrhunski treneri za rad sa mlađim kategorijama

Treću godinu zaredom Međunarodni košarkaški kamp KASTA aktivnosti sprovodi u Ivanjici, gradu sporta i mladih… U saradnji sa lokalnom samoupravom i OKK Ivanjica, kamperima su omogućeni vrhunski uslovi za smeštaj i rad. Zato i broj od 130 kampera iz raznih krajeva Srbije – Šapca, Sremske Mitrovice, Bele Palanke, Negotina, Niša, Leskovca, Banovaca, Beograda, u jednoj smeni, nije iznenađenje bez obzira na teško vreme u kome se ceo svet nalazi.

Kampa Kasta 2021
foto: Kss.rs

Na promociji 24. sezone kampa su se uz brojne zvanice iz sveta košarke našli i generalni sekretar KS Srbije Zlatko Bolić, predsednik KS Vojvodine Sava Rajković, predstavnici velikog broja regionalnih košarkaških saveza, kao i lokalne samouprave i hotela „Park“.

Kampa Kasta 2021
foto: Kss.rs

Kamperima se obratio Zlatko Bolić, nakon čega su razgovarali sa Nikolom Simićem, dugogodišnjim prvoligaškim igračem, kapitenom Kolubara. Nakon toga, održana je i svečana Akademija na kojo su se prisutnima obratili Zlatko Bolić, Milivoje Karalejić i direktor kampa Srđan Stojanović.

Kampa Kasta 2021
foto: Kss.rs

Prva smena Međunarodnog košarkaškog kampa KASTA se završava u subotu, 10. jula 2021, a u planu je još pet smena koje bi trebalo da okupe više od 700 kampera iz zemlje i sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track