KAKO ĆE ŽOC REAGOVATI KAD SAZNA? Partizanov Letonac otkrio: Tukao sam se sa Smailagićem
Foto: Ana Paunković

zanimljiva anegdota

KAKO ĆE ŽOC REAGOVATI KAD SAZNA? Partizanov Letonac otkrio: Tukao sam se sa Smailagićem

Košarka -

Letonski košarkaš Rodions Kuruks pričao je o dolasku u Partizan, NBA ligi, ali i tuči sa sadašnjim saigračem Alenom Smailagićem.

Novo krilo crno-belih karijeru je započelo sa 16 godina u ekipi VEF Rige, gde su ga partije preporučile Barseloni.

Posle Barsinog B tima svoj debi za prvi tim upisuje sa 19 godina i to protiv ekipe Crvene Zvezde u Beogradu!

Nakon nepune dve godine postaje član prve petorke Bruklin Netsa, gde prosečno beleži nešto manje od devet poena po utakmici.

Kuruks nakon dve sezone doživljava pad u karijeri i ostaje bez minuta u NBA ligi, te biva poslat u Razvojnu ligu nakon koje odlučuje da se vrati u Evropu.

– Čak je i teško pričati o tome. Svake godine dođe novih 40 igrača u NBA ligu, a ako ti nisi igrao jednu - dve sezone, u teškom si položaju. Takva je bila moja situacija. Pokušavam da se vratim na najbolji način. I pre svega želim da se ponovo zaljubim u košarku. Želim da igram i uživam. Tamo nisam uživao, bio sam na klupi – govori Letonac za Sportski žurnal.

Na pitanje o tome koliko poznaje Partizan Kuruks je izjavio.

– Navijači. Sjajan tim. Istorija. Moji prijatelji, Davis Bertans i Janis Peiners, igrali su ovde. Moj agent dobro zna u kakvu situaciju dolazim. Ovo je sjajna prilika!

Letonski košarkaš se raspitivao i o treneru Željku Obradoviću, ali i o samom gradu i to kod Bogdana Bogdanovića.

– Bogdan mi je rekao da ću videti koliko je ludo pod Željkom. I da ga pitam za bilo šta što je potrebno za snalaženje po gradu – rekao je Kuruks.

Upitan o tome da li je delio parket sa nekim od novih saigrača, krilo crno-belih dalo je urnebesan odgovor!

– Igrao sam protiv Smailagića u NBA, u Razvojnoj ligi. Zanimljivo mi je bilo kad sam čuo da ga je Partizan potpisao, jer prvo što mi je prošlo kroz glavu je koliko smo se tukli na utakmici. Gurali smo jedan drugog, udarali laktovima sve vreme… Dobro ga je ipak imati za saigrača – izjavio je Letonac.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track