ZAVRŠENA SEZONA ZA BASKETAŠE: Ralja je novi 3x3 šampion Srbije!
Foto: KSS

odigrano 26 turnira

ZAVRŠENA SEZONA ZA BASKETAŠE: Ralja je novi 3x3 šampion Srbije!

Košarka -

Nekoliko meseci unazad imali smo priliku da gledamo više nego uzbudljivu 3×3 sezonu, u kojoj je odigrano 26 turnira širom Srbije, a sada je došlo vreme da se svedu računi.

Novi šampioni Srbije su basketaši Ralje, koji su u finalu završnog turnira Roda 3x3 prvenstva Srbije pobedili Pirot – 22:15!

Veliko finale Srbije odigrano je na Trgu republike u Beogradu, pred brojnom publikom, a po pravili smo gledali više nego kvalitetne mečeve i vrhunski basket. Nije tajna da je Srbija mesto gde se igra najbolji basket u regionu, pa i šire, a to je dokazano i na ovom finalu.

Posle više nego uzbudljive grupne faze, na red su došla spektakularna četvrtfinala. U prvom meču sastale su se ekipe Čuke i Autokuće Sekulić, a Čuka je slavila rezultatom 22:10. U drugoj utakmici gledali smo pravi derbi, a Pirot je uspeo da slavi sa 21:20 protiv Uba. Treća utakmica četvrtfinala donela nam je duel branioca titule – Limana i Krupnja. Glavnu ilogu u završnici preuzeo je Stefan Stojačić, koji je Liman doveo do pobede rezultatom 20:17 i to 20 sekundi pre kraja meča. Četvrta utakmica ove faze takmičenja donela nam je meč sa malo manje neizvesnosti, Ralja je eliminisala Vulvse sa 21:16.

U prvom polufinalnom meču gledali smo duel Pirota i Čuke. Pirot je slavio rezultatom 21:13 i plasirao se u finale. Tamo ih je sačekala ekipa Ralje, koja je posle produžetka eliminisala ekipu Limana sa 22:20.

U finalu smo gledali pravu borbu i fenomenalan basket, a u neizvesnom meču bolje su se snašli basketaši Ralje, koji su slavili rezultatom 22:15.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track