OGLASIO SE SVETISLAV PEŠIĆ! Izrekom iz Pirota odgovorio na priče da postaje selektor Srbije
Foto: EPA/ERDEM SAHIN

kari zagonetan

OGLASIO SE SVETISLAV PEŠIĆ! Izrekom iz Pirota odgovorio na priče da postaje selektor Srbije

Košarka -

Dan pred devetnaestu godišnjicu poslednjeg zlata naše košarke, kao bomba je odjeknula vest da se tadašnji selektor Svetislav Pešić vraća na klupu nacionalnog tima.

Iako je Igor Kokoškov posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ostao selektor, mediji već drugi put na to mesto postavljaju Svetislava Pešića.

- Mi u Pirotu kažemo: "Nemaju si drugu rabotu!"", prenele su Novosti Pešićevu izjavu Tanjugu.

Podsetimo, Orlove već u novembru očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Naši košarkaši će 25. novembra dočekati Letoniju, a tri dana kasnije gostuju u Slovačkoj.

Svetislav Pešić je našoj zemlji doneo dve poslednje zlatne medalje. Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine u Turskoj osvojio Evropsko prvenstvo, a godinu dana kasnije u Indijanapolisu smo postali šampioni sveta u košarci.

Igor Rakočević, Predrag Stojaković, Indijanapolis 2002, Žarko Čabarkapa, Marko Jarić, Aleksandar Smiljanić
foto: Starsportphoto

Pešić je trenersku karijeru započeo u Bosni, bio je selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije, selektor Nemačke, a sa klupe je predvodio i brojne evropske klubove: Albu iz Berlina, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu, Valensiju, Bajern Minhen.

Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Barselone (2018 - 2020).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track