KAD JE TEŠKO PEŠIĆ! Kari za Kurir o povratku na klupu reprezentacije
Foto: EPA/Alejandro Garcia

otvoreno

KAD JE TEŠKO PEŠIĆ! Kari za Kurir o povratku na klupu reprezentacije

Košarka -

Košarkaška Srbija doživela je potres kada se pojavila informacija da će se Svetislav Pešić vratiti na klupu nacionalnog tima naše zemlje.

Pešić u kratkom razgovoru za Kurir kaže:

- Ja sam u Marbelji na odmoru i nemam pojma ko i zašto u ovom momentu pušta te priče. Već sam rekao Vašem kolegi koji se ranije javio da u Pirotu za takvu vrstu posla kažemo; "Nemaju si drugu rabotu"! To prvo a drugo, Srbija ima selektora i dok je tako nema potrebe da se priča na tu temu. Nikakvih kontakata po tom pitanju nije bilo!

Na pitanje da li je primetio da navijači žele da se njegov povratak na klupu nacionalnog tima desi, Pešić je rekao:

- Bilo bi zanimljivo, ali... imamo selektora! Ovo me podseća na vreme kada se Nebojša Čović bavio politikom i imao slogan "Kad je teško - Čović". Tako i sad, samo što je umesto Čovića Pešić.

Svetislav Pešić je našoj zemlji doneo dve poslednje zlatne medalje. Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine u Turskoj osvojio Evropsko prvenstvo, a godinu dana kasnije u Indijanapolisu smo postali šampioni sveta u košarci.

Pešić je trenersku karijeru započeo u Bosni, bio je selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije, selektor Nemačke, a sa klupe je predvodio i brojne evropske klubove: Albu iz Berlina, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu, Valensiju, Bajern Minhen.

Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Barselone (2018 - 2020).

Kurir sport / Nenad Kiš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track