DEJAN RADONJIĆ PRED START NOVE SEZONE: Želimo pobedu bez obzira na veliki broj povređenih igrača
Foto: ABA League/Budućnost VOLI

aba liga

DEJAN RADONJIĆ PRED START NOVE SEZONE: Želimo pobedu bez obzira na veliki broj povređenih igrača

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je dosta povredjenih igrača, ali da i pored toga njegov tim ide na pobedu.

Crvene zvezde prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni ABA lige igra u petak od 20 u hali “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe Splita.

"U premijernom meču nove ABA sezone očekuje nas utakmica sa ekipom Splita. Oni su promenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu. Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna", rekao je Radonjić, a preneo klupski sajt.

Crveno-beli pred ovaj duel imaju mnogo problema sa povredama igrača.

"Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača: Vajt je van trenažnog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko meseci. Dobrić i Lazić u najboljem slučaju će trenirati za 10-ak dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i videćemo kada će nam se priključiti sledeće nedelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskokovi", izjavio je Radonjić.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Bez obzira na sve trener Zvezde želi da započne novu sezonu na pravi način pred velike izazove koji očekuju ekipu u narednom periodu.

"Bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas i daju podršku momcima koji će sutra igrati", rekao je Radonjić.

Košarkaš Luka Mitrović je rekao da bez obzira na povrede Zvezda sutra ima obavezu da pobedi.

"Kao što se zna imali smo dosta problema poslednjih 15-ak dana sa brojnim povredama igrača. Ipak, u kakvom god sastavu da izadjemo u peta, želimo i imamo svojevrsnu obavezu da tražimo pobedu na startu nove sezone. Pozivam naše navijače da dodju i vide ovaj novi tim Crvene zvezde i pruže nam podršku koja će nam prijati i značiti", izjavio je Mitrović..

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track