CRVENA ZVEZDA JE NA VRHU EVROLIGE: Srpski klub je lider po jednom parametru u ELITNOM takmičenju, saznajte kojem
Foto: Http://www.kkcrvenazvezda.rs/

cenimo domaće

CRVENA ZVEZDA JE NA VRHU EVROLIGE: Srpski klub je lider po jednom parametru u ELITNOM takmičenju, saznajte kojem

Košarka -

Dejan Radonjić u timu ima čak devetoricu srpskih košarkaša

Crvena zvezda nije među favoritima za osvajanje Evrolige, ali po jednom veoma važnom i bitnom parametru je na vrhu elitnog klupskog evropskog takmičenja. Šampioni regionalne ABA lige i prvenstva Srbije imaju najviše domaćih igrača u rosteru, čak devetoricu Srba.

Dejan Radonjić
foto: ABA liga

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, poznat je kao stručnjak koji voli da radi sa domaćim košarkašima. I ovaj put nije odstupio od svoje filozofije, te roster nije prenatrpavao stranim košarkašima. Uzdao se popularni Radonja u domaće snage - Nikolu Kalinića, Branka Lazića, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca, Luku Mitrovića, Ognjena Kuzmića, Stefana Lazarevića, Aleksu Uskokovića i Marka Simonovića.

Nikola Kalinić
foto: Http://www.kkcrvenazvezda.rs/

Jedini klub Evrolige koji ima isti broj domaćih košarkaša u ekipi pored Crvene zvezde jeste francuski Asvel. Iza ovog dvojca slede dva nemačka kluba Alba i bajern koji imaju osmoricu Nemaca u ekipi, a zatim CSKA iz Moskve. Po sedam domaćih igrača imaju Olimpijakos, Panatinaikos, Uniks, Zenit i Žalgiris.

Stefan Lazarević
foto: Http://www.kkcrvenazvezda.rs/

Zanimljivo je da dva kluba nemaju nijednog domaćeg košarkaša u ekipi. To su Baskonija iz Španije i Monako iz Francuske, aktuelni osvajač ULEB kupa. Osvajač Evrolige Efes iz Istanbula ima samo četvoricu turskih košarkaša u timu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track