ZADAR PLAĆA KAZNU ZA " UBIJ SRBINA"! Hrvatski navijači vređali Partizan i sudije na nacionalnoj osnovi: Ovo je samo UPOZORENJE!
Foto: KK Partizan

DISCIPLINSKE MERE

ZADAR PLAĆA KAZNU ZA " UBIJ SRBINA"! Hrvatski navijači vređali Partizan i sudije na nacionalnoj osnovi: Ovo je samo UPOZORENJE!

Košarka -

Disciplinska komisija ABA lige izrekla je kazne za Zadar zbog nedoličnog ponašanja njegovih navijača na utakmici 1. kola protiv Partizana.

Hrvoje Vidan koji je od ove sezone Disciplinski sudija ABA lige kaznio je domaći tim sa 2.500 evra, što je za lokalni list "Antena Zadar" potvrdio i direktor kluba Željko Žilavec.

"Dobili smo novčanu kaznu u iznosu od 2.500 evra. Kaznili su nas zbog vređanja na nacionalnoj osnovi službenih osoba i sudijske trojke iz Slovenije (Matej Boltauzer, Damir Javor i Edo Javor), zatim je vređan i sastav Partizana" rekao je on.

Žilavec je potom objasnio šta je bio predmet prijave.

" Radi se o povicima "Ubij Srbina", "cigani" i "slovenačko g***no", spominjala im se i majka. Ovo nam je samo upozorenje, kazna će nam biti i veća, ako se ovo bude ponavljalo" plaši se Žilavec.

Podsetimo za za Zadar nastupa Uroš Luković, koji je rođen u Beogradu i ima srpsko državljanstvo.

Kurir sport / Antena Zadar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track