PRED MEČ SA ZVEZDOM U MOSKVI: Itudis pričao o Radonjićevom timu, ali i Partizanu, Obradoviću, Ivkoviću
Foto: Profimedia

sve u superlativu

PRED MEČ SA ZVEZDOM U MOSKVI: Itudis pričao o Radonjićevom timu, ali i Partizanu, Obradoviću, Ivkoviću

Košarka -

Košarkaše Crvene zvezde u Moskvi očekuje duel 4. kola Evrolige protiv CSKA.

Moskovljani važe za apsolutnog favorita, ali znaju da ne smeju da otpišu Zvezdu tek tako. Uostalom, crveno-beli su u poslednje dve utakmice u Evroligi pokazali da će biti ozbiljan konkurent ove sezone.

Svestan toga je i trener Dimitris Itudis, koji je u razgovoru za Meridian sport govorio o Crvenoj zvezdi, ali i o brojnim drugim temama, te je otkio kada se Nikola Milutinov vraća na teren, šta očekuje od Željka Obradovića i Partizana, kao i kakva sećanja nosi na legendarnog Dušana Dudu Ivkovića.

Kakva su Vaša očekivanja za meč sa Zvezdom?

– Crvena zvezda ima novi tim, dosta igrača je promenjeno i igraju stvarno dobro. Posebno su jaki u odbrani, ali ne zaostaju ni u napadu. Tako da, očekujem jedan veoma kvalitetan meč protiv srpskog tima koji je u dobrom naletu – rekao je Itudis na početku razgovora.

Dimitris Itudis
foto: Profimedia

Crveno-beli za sad imaju negativan skor protiv CSKA i na 11 utakmica su zabeležili samo dve pobede. Očekujete li da Vaš tim nastavi niz pobeda protiv Zvezde?

– Svaka utakmica je priča za sebe i zato ne volim da se bavim prošlim rezultatima. Ko je i koliko pobeda imao do sad stvarno je nebitno. Ovo je novi duel i oba tima imaju jednake šanse. Naravno, ja kao trener CSKA želim da se ta situacija nastavi i na ovom meču i da mi izađemo kao pobednici.

Da li će CSKA biti u punom sastavu na ovom meču?

– Mi imamo problema sa povredama. Tu prvenstveno mislim na Nikolu Milutinova i Marijusa Grigonisa. Na njih ne možemo da računamo na ovom meču.

Dimitris Itudis
foto: Profimedia

U međuvremenu je stiga inormacija i o neigranju Šengelije. A, kada se očekuje povratak Milutinova?

– To ne bih mogao da vam kažem. Doktori su ti koji odlučuju. Kada oni kažu da je spreman, onda je spreman. Uopšte ne razmišljam sad o tim stvarima.

Ove sezone timovi u Evroligi su se pojačali, kakva su Vam očekivanja za sezonu?

– Znate kako, ja ne volim da razmišljam unapred. Ja sad samo mislim za prvi naredni trening koji mi ide, pa prva utakmica i tako dalje. Ništa više od toga ne razmišljam i ne opterećujem se.

Dimitris Itudis
foto: Profimedia

Vaš kum Željko Obradović je preuzeo Partizan ove sezone, da li vas je to iznenadilo?

– Nema mene šta da iznenadili ili ne. Željko je odlučio ono što on stvarno želi. On sve radi sa emocijama, tako da je i sad tako doneo odluku – kaže Itudis.

Može li Željko da vrati Partizan na pobednički put?

– On uvek zna šta i kako radi. Nikada ne sumnjam u njegove poteze. Tako da ja samo mogu da mu poželim sreću i ništa više.

Srpski trener i Vaš prijatelj Dušan Ivković je nedavno preminuo. U kakvom sećanju Vam je ostao legendarni Duda?

– Veoma sam tužan što ga nema više. On je bio sinonim za hrabrost u svakom smislu te reči i moj prijatelj. Neko od koga sam učio, koji mi je dao životno iskustvo, to nikad neću zaboraviti – zaključio je Itudis razgovor za Meridian sport.

Meč CSKA i Crvene zvezde igra se od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track