ZVEZDI SVAKA ČAST, ALI PARTIZAN JE PARTIZAN: Hrvati o Obradovićevom povratku u Draženov dom i Kecmanovom nožu u srce VIDEO
Foto: ABA Liga

klasik u zagrebu

ZVEZDI SVAKA ČAST, ALI PARTIZAN JE PARTIZAN: Hrvati o Obradovićevom povratku u Draženov dom i Kecmanovom nožu u srce VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana gostuju u Zagrebu, gde ih sa Cibonom u nekadašnjem klasiku jugoslovenskog basketa očekuje duel dve neporažene ekipe u prethodna tri kola regionalne ABA lige.

Dolazak Partizana na čelu sa trenerom Željkom Obradović privlači veliku pažnju u hrvatskim medijima.

U najavi večerašnje utakmice u ''Draženovom domu'', zagrebačke ''Sportske novosti'' trojku Dušana Kecmana opisuju kao ''nož u srce'' Ciboni, a na temu višedecenijskog rivalstva dva kluba nemaju nikakvu dilemu:

- Uz dužno poštovanje Crvenoj zvezdi i Budućnosti, koji u poslednjih pet godina dominiraju ABA ligom, kad se gleda unazad kompletne dve decenije, najveće regionalno rivalstvo još uvek je ono Cibone i Partizana, koji su se dvaput susretali u finalima, po jednom u četvrtfinalu i polufinalu, dok su u modernoj istoriji - nakon raspada nekadašnje države - međusobno odigrali čak 50 utakmica, 10 u Evroligi i 40 u ABA ligi - navodi se na početku njihovog opširnog teksta, u kome se poseban akcenat stavlja na evroligaške duele Cibone i Partizana, u kojima Zagrepčani imaju bolji skor, 7-3 u pobedama.

S tim u vezi, podsetili su i na ''šou'' Ace Petrovića u Beogradu, u prvom posleratnom evroligaškom susretu, januara 1998. godine, kada je Cibona slavila u ''Pioniru'' sa 78:70.

- Izašao je na teren pre ekipe kako bi "otupio navijačku oštricu" za igrače, burno slavio svaki koš, plesao uz aut-liniju kad su "vukovi" došli nadomak pobede - podseća se u tekstu.

Ali, od tada je prošlo mnogo vremena, a proteklih šest godina bez pobede nad Partizanom u Zagrebu opisuju se kao Cibonina ''ljuta rana''.

I na sve to dolazi Željko Obradović, najtrofejniji evropski košarkaški trener svih vremena. Spektakl u Zagrebu je zagarantovan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track