OGLASIO SE SRBIN KOJI ĆE VODITI RUSIJU: Lukić ne skriva emocije, VELIKA JE ČAST biti na čelu ZBORNAJE!
Foto: Starsport©

debi u novembru

OGLASIO SE SRBIN KOJI ĆE VODITI RUSIJU: Lukić ne skriva emocije, VELIKA JE ČAST biti na čelu ZBORNAJE!

Košarka -

Srpski trener ima veliko iskustvo rada u najvećoj zemlji na svetu

Ono o čemu se šuškalo početkom septembra i o čemu je Kurir pisao već tada, dobilo je danas i zvaničnu potvrdu. Srbin Zoran Lukić novi je selektor košarkaške reprezentacije Rusije.

U svom prvom obraćanju ruskoj javnosti Zoran Lukić je emotivno istakao:

- Imali smo produktivnu konverzaciju i odmah sam osetio veliko interesovanje. Ove sedmice sam im predstavio svoju filozofiju, moje mišljenje u kojem pravcu bi ruska reprezentacija trebalo da se kreće. Ponovo smo imali konstruktivan razgovor, sve je prošlo u pozitivnom tonu, bez ikakvih poteškoća - kazao je Lukić.

Dugi niz godina Zoran Lukić je sa velikim uspehom radio u Rusiji.

Zoran Lukić
foto: Profimedia

- U Nižnjem Novgorodu, tradicionalno pokušavamo da napravimo balans između ostvarivanja sportskih rezultata i pružanja prilika mladim igračima. Često je trenerima teško da budu u sredini, ali ja sam godinama u tom sosu i tu nema ničeg novog za mene. To je ono što očekujem od ruskog državnog tima. Velika je čast predvoditi reprezentaciju, ali bih prihvatio samo dve ponude - Rusije ili Srbije - jasan je Lukić.

Zoran Lukić će u drugoj polovini novembra prvi put okupiti ruske košarkaše. Istog meseca, tačnije 26. i 29. debitovaće na klupi Rusije, na startu kvalifikacija za Mundobasket 2023, protiv Italije, odnosno Islanda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track