NOVI PROBLEMI ZA RADONJIĆA, SADA JE POVREĐEN I KALINIĆ Zvezdu na dva gostovanja u Evroligi u putuje u baš nezgodnom trenutku
Foto: Starsport

neizvestan

NOVI PROBLEMI ZA RADONJIĆA, SADA JE POVREĐEN I KALINIĆ Zvezdu na dva gostovanja u Evroligi u putuje u baš nezgodnom trenutku

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić najavio je potencijalni problem pred utakmicu 6. kola Evrolige.

Crveno-beli su u novo duplo kolo ušli nakon pobede protiv Mornara u teškom meču u Baru, a sledeći protivnik predstavnika ABA lige je Monako.

Utakmica dve ekipe sa identičnim učinkom (dve pobede i tri poraza) u Francuskoj je na programu u utorak od 19 časova.

- Ovaj ciklus je vrlo zahtevan, od Albe putovanje u Bar, danas nas očekuje novi put, sutra posle utakmice ponovo nas očekuje putovanje. Neki ritam koji je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme najbolje što možemo. Nema tu prostora za neke velike zahvate, već da skupimo snage i napravimo pripremu za mečeve sa Monakom i Armanijem. Prvo Francuska, Monako je osvajač Evrokupa, napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. Angažovanjem igrača poput Motejunasa, Tomasa, pa Džejmsa dali su jasan znak da je dobar tim nadogradjen i da postoji kvalitet za dobar rezultat - rekao je trener Crvene zvezde i dodao:

- Već su dosta pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, indiviualno jaki, Džejms je jedan od najboljh indiviudalca u ligi, atletski dobara ekipa i jasno je da nas očekuje težak zadatak u Monaku - istakao je Dejan Radonjić za klupski sajt i dodao da je Nikola Ivanović u izolaciji, ali da je nova briga Nikola Kalinić i lakša povreda koju je doživeo zbog koje je pod znakom pitanja njegovo igranje protiv Monaka.

KK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Nikola Kalinić
foto: Starsport

Pred put na utakmicu 6. kola govorio je i mladi plejmejker, Aleksa Uskoković.

- Ovo nam je treća vezana utakmica u 6 dana umorni smo ali takav je raspored. Znamo šta nam je činiti očekuje nas jedna jako neugodna utakmica protiv Monaka jedne odlične ekipe mnogotrče, potrebno je da energetski budeo na potrebnom nivou i da porbamo da se nadigravamo. Očekujem da odigramo dobar meč.Sigurno nam najveća opasnost preti od Majka Džejmsa i Vila Tomasa dva sjajna evroligaška igrača. O Džejmsu se zna sve igrač koji sam može da pobedi i dobije jednu utakmicu fokus je da probamo da ga branimo i da se dobrom odbranom i lakim poenima nametnemo u ovoj utakmici, biće teško ali idemo ponavljam da odigramo dobar meč - poručio je Uskoković.

Nakon meča u Monaku, Crvenoj zvezdi sledi gostovanje Olimpiji u Milanu koje je zakazano za četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track