Košarkaši Srbije se poigravali sa Estoncima

Evrobasket

Košarkaši Srbije se poigravali sa Estoncima

Košarka -
Tim selektora Dušana Ivkovića sada ima tri pobede i jedan poraz, a naredni rival biće Izrael

Košarkaška reprezentacija Srbije u Novom Sadu je savladala Estoniju 88:63 (26:15, 24:13, 20:13, 18:22) u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvensvto 2013. u Sloveniji. Tim selektora Dušana Ivkovića sada ima tri pobede i jedan poraz, a naredni rival 28. avgusta biće Izrael.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Četvrta četvrtina

Poslednji deo meča u prepunom i pretoplom SPENS-u počeo je serijom Estonaca od 12:4, posle koje je selektor Ivković zatražio tajm aut, ali za razliku od ranijih mečeva, nije bio previše besan na košarkaše koje trenira. Oni su po povratku na parket profesionalno odradili posao, što konačnih 88:63, najbolje potvrđuje.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bili su Teodosić i Krstić sa po 12 poena, Anđušić je bio odličan sa 11 poena (trojke 3-5), Kešelj je imao devet, Bjelica, Mačvan, Musli i Štimac po sedam poena. U strelce se nije upisao samo Nedović ali je i on imao četiri skoka i jednu asistenciju.

Kod Estonaca koji su više šutirali za tri (35) nego za dva (29) najbolji je bio Halik sa 11 poena.

Treća četvrtina

Selektor Ivković je od košarkaša tražio da u drugom delu meča dobiju oba perioda igre. Evidentno je da će Srbija ostvariti treći tzrijumf na putu ka Evropskom prvenstvu, ali Ivković želi da se oscilacije iz ranijih mečeva smanje. Svi igrači iz sastava u kom zbog povreda nema Paunića i Savanovića, dobili su prilčiku da igraju i što je najvažnije rezultatska prednost našeg tima, stalno raste.

Posle tri četvrtine Srbija protiv Estonije vodi 70:41.

Druga četvrtina

Dve trojke Danila Anđušića i po jedna Nemanje Bjelice i Marka Kešelja odveele su Srbiju na startu druge četvrtine na +20 (38:18). Sve je posledica dobre odbrane, posle koje sakupljamo mnogo skokova. Srbija igra dobar meč, koji zahtevaa mnogo trčanja, zbog čega selektor Ivković često pravi izmene.

Raduje činjenica da je Krstić na terenu proveo dosta vremena. Teže se kreće, vidi se da mu nedostaju utakmice, ali je centar CSKA i kapiten srpskog tima, ekipi doneo preko potrebnu sigurnost. Poluvreme 50:28.

Prva četvrtina

Selektor je meč počeo u petorkom u kojoj su bili Teodosić, Tepić, koji se posle mnogo vremena vratio u rodni grad,Kešelj, Mačvan i Krstić, ali je ekipa u prvoj polovini startne deonice imala mnogo ptoblema sa trčanjem protivnika i odbranom šuta. Estonci ni ne pokušavaju da spuste loptu pod koš, što naš tim u kom je u prvom kvartalu igralo devet igrača (nije zamenjen samo Teodosić), konstatno radi.

Dva minuta pre kraja prve četvrtine Srbija je vodila 18:15, ali je posle prekršaja Ercega ispunila bonus.Dva uzastopna napada Estonci su teško odigrali, "ulazom" Teodosića i kontrom Rašića razlika se penje. Odlična kontra Rašića, Anđušića i Bjelice, koji "zakucava" uz faul 26:15, na kraju prvih deset minuta.

Srbija - Estonija 88:63 (26:15, 24:13, 20:13, 18:22)

Dvorana: Spens u Novom Sadu. Gledalaca: 10.000

SRBIJA: Teodosić 12p, 5as, Tepić 8p, 5sk, Rašić 2p, Bjelica 7p, 7sk, Kešelj 9p, 8sk, Krstić 12p, 5sk, Anđušić 11p, Erceg 6p, Mačvan 7p, Musli 7p, 4sk, Nedović 4sk, Štimac 7p, 4sk. Selektor: Dušan Ivković

ESTONIJA: T. Sok 8p, G. Dorbek 2p, Sage 3p, Talts 5p, 8sk, Arbet 9p, S. Sok 6p, 4as, Vene 10p, 7sk, Ajhfus, Kangur 9p, 6sk, Halik 11p, M. Dorbek, Radik. Selektor: Tit Sok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track