MEGA GOSTUJE ZVEZDI: Jovanović se nada iznenađenju protiv crveno-belih
Foto: KK Mega/Ivica Veselinov

aba liga

MEGA GOSTUJE ZVEZDI: Jovanović se nada iznenađenju protiv crveno-belih

Košarka -

U ponedeljak od 18 časova Mega će u okviru regionalne košarkaške ABA lige gostovati Crvenoj zvezdi, u utakmici koja će se igrati u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će protiv aktuelnog šampiona ABA lige pokušati da naprave iznenađenje i dođu do treće pobede u sezoni.

Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Oba takmičenja, Evroliga i ABA liga, zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni. Pored svih ostalih kvaliteta koje imaju, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje prave dobar napad i dobre utakmice. Što se tiče napada, pored kreatora kao što Voltersi Ivanović, jedan od glavnih kreatora sa loptom je Kalinić, uključen je u svaku akciju i veliki je protagonista na napadačkoj polovini. Preko njega, Davidovca i Luke Mitrovića pokušavaju da naprave dubinu i iz toga razvijaju napad. Okruženi su sa dosta dobrih šutera i imaju tim koji poseduje sve kvalitete od čvrste odbrane do napada, imaju kvalitet da igraju pik end rol sa dva igrača, posle toga su jako aktivni na skoku i dobri u svim radnim zadacima, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica.

Vlada Jovanović, Mega
foto: Kss.rs

Što se nas tiče, trebamo da budemo stvarno koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo praktično 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu, izjavio je trener Mege.

Posle pet odigranih kola regionalnog takmičenja Mega ima skor 2-3 dok Crvena zvezda ima četiri pobede i jedan poraz. U prošlom kolu ABA lige, Mega je izgubila na svom terenu od FMP-a sa 82:89 dok je Zvezda slavila protiv Mornara u Baru sa 69:77.

Centar Mege Karlo Matković je pred duel protiv Crvene zvezde istakao da njegova ekipa mora da pokuša da nametne ritam koji im odgovara.

Karlo Matković
foto: KK Mega

Igramo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje lige i sigurno nas očekuje izuzetno fizički zahtevna utakmica. Pre svega, moramo da dobro fizički odgovorimo na tu njihovu igru i da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Pored toga, koncentracija mora da nam bude na maksimumu ukoliko želimo da dođemo u situaciju da se borimo za pozitivan ishod utakmice, izjavio je Matković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track