SEĆANJE NA ISTANBUL! Obradović pred Huventud: Najteži meč VIDEO
Foto: KK Partizan

NOVI IZAZOV U EVROKUPU

SEĆANJE NA ISTANBUL! Obradović pred Huventud: Najteži meč VIDEO

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će meč protiv Huventuda u 3. kolu Evrokupa biti najteži u dosadašnjem delu sezone.

U pitanju je meč dva tima sa kojima je Obradović osvojio dve od devet titula prvaka Evrope, posebno se pamti prva i meč koji je u Istanbulu, 16. aprila 1992. godine Partizan dobio trojkom Aleksandra Đorđevića (71:70).

Partizan je neporažen sa skorom 6:0 u ABA ligi i 2:0 u Evrokupu.

"Svaka sledeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt, prvo zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobru košarku. Apsolutno kontrolisanu u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten Rade Zagorac složio se sa Obradovićem da je tim iz Badalone najteži test.

"Još jedan odličan ispit i provera protiv verovatno najkvalitetnije ekipe sa kojom smo se od početka sezone suočili. Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu, oni umeju da igraju i Huventud je dobar primer toga. Neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili“, rekao je Zagorac.

Utakmca je zakazana za utorak od 20.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja