SA DVA POTEZA RASPALIO GROBARE I DOVEO PIONIR DO KLJUČANJA: Nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super! (VIDEO)
Foto: @starsport

veliki trijumf

SA DVA POTEZA RASPALIO GROBARE I DOVEO PIONIR DO KLJUČANJA: Nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super! (VIDEO)

Košarka -

Alen Smailagić je protiv Huventuda imao dva poteza koja su bila veoma važna za veliki trijumf protiv španske ekipe (68:67)

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju špansku ekipu Huventud sa 68:67, nakon zaostatka od 10 poena pred početak četvrte četvrtine (49:59), nošeni fantastičnom podrškom navijača.

Heroj pobede crno - belih svakako je bio Kevin Panter koji je pogodio ključni koš u poslednjim sekundama meča i doneo veliki trijumf Partizanu. Ali, inicijator preokreta bio je junak iz senke Alen Smailagić.

Na oko dva minuta pre kraja postigao je važnu trojku (62:63) kojom je vratio dramu i najavio početak preokreta.

- Ne znam ni sam šta se dogodilo u tom trenutku, nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super. Ako ne uđe, biće još napada, počinje priču Smailagić.

A, njegovo zakucavanje iz 32. minuta je svakako bilo jedan od najbitnijih detalja meča. Podigao je publiku i svoj tim na noge.

- Nije to bilo planirano. Bio je to neki splet trenutka, želje, video sam da sam blizu obruča i išao sam da zakucam.

Odlučujući poen za erupciju oduševljenja postigao je sa poludistance Kevin Panter na 4,2 sekunde pre kraja.

- Bio sam ispod koša. Boga sam molio da uđe, ako ne, da probam ja tu malo da pipnem loptu i vratim je unutra. Dobro je, ušla je, nasmejao se Alen.

Neće ovaj uspeh zaboraviti ni mladi košarkaš, a ni navijači. Ono što je takođe bitna stvar za Alena je i činjenica da je mogao da odmeri snage sa Ante Tomićem, čovekom koji je dugi niz godina igrao za Real i Barselonu.

- Znači mi jako puno. Tomić je jedan od najinteligentnijih igrača na našoj poziciji. Dobro je suprotstaviti se takvim igračima od kojih mogu da pokupim neke fore i fazone. Da na neki način vidim gde sam i koliko još treba da radim, zaključio je Smailagić za BC Partizan.

Kurir sport / BC Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track