ČOVIĆU MESTO ČELNIKA U EVROLIGI: Prvi čovek KK Crvena zvezda ima poziv, JOŠ NIJE ODLUČIO
Foto: Starsport©

pozicioniranje

ČOVIĆU MESTO ČELNIKA U EVROLIGI: Prvi čovek KK Crvena zvezda ima poziv, JOŠ NIJE ODLUČIO

Košarka -

Krupne promene desiće se u evropskoj košarci posle odlaska Đordija Bertomea

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, jedan je od glavnih kandidata za novog čelnika Evrolige. Krupne promene desiće se u takmičenju najboljih evropskih košarkaških klubova, posle odlaska Đordija Bertomeua sa mesta predsednika.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

Evroligu očekuje promena strukture, pre svega personalno, pa će nova lica dobiti priliku da poboljšaju ovo takmičenje, privuku sponzore i učine ga atraktivnijim. Prema saznanjima Kurira Nebojša Čović još nije odlučio hoće li prihvatiti ponudu Evrolige. Pitanje je da li je zainteresovan i da li ga zanima. Naime, nova funkcija zahteva veliko angažovanje i posvećenost. Sam Nebojša Čović bio je proteklih meseci rezervisan prema produženju mandata na čelu KK Crvena zvezda, ističući da je iscrpljen, te da ima i zdravstvene probleme.

Nebojša Čović pre nekoliko dana najavio je promene u Evroligi, istakavši probleme kalendara takmičenja, menjanje organizacije, manjak sponzora, vlasničku strukturu i finansijsku nestabilnost.

Nebojša Čović
foto: Dado Đilas

- Klubovi troše više nego što zarađujuju. Pobeda u Evroligi je 37.000 evra, u UEFA Ligi Evrope oko 700.000. Košarka je upala u spiralu da više troši nego što zarađuje - rekao je Čović na RTS.

Uskoro je skupština ECA, pa će tada sve biti jasnije. Za Srbiju bi bilo dobro da se visoko pozicionira u budućim kadrovima Evrolige. Naime, regionalna ABA liga nema garantovano mesto u Evroligi, a cilj naše zemlje je da u dogledno vreme ima sigurno jedno, a što da ne i dva mesta u najkvalitetnijem takmičenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track