KOŠARKAŠICE ZVEZDE BILE BLIZU PODVIGA U RUSIJI: Crveno-bele pale u poslednja dva minuta protiv Nadežde
Foto: KKŽ Crvena zvezda

Evrokup

KOŠARKAŠICE ZVEZDE BILE BLIZU PODVIGA U RUSIJI: Crveno-bele pale u poslednja dva minuta protiv Nadežde

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u utakmici 4. kola grupe E Evrokupa na gostovanju Nadeždi u Orenburgu rezultatom 83:72 (19:20, 27:14, 8:20, 29:18).

Crveno-bele su doživele treći poraz, dok je ekipa koju predvodi srpski trener Momir Tasić zabeležila četvrtu pobedu i obezbedila plasman u dalji tok takmičenja.

Zvezda je na put dug 3.500 kilometara otišla bez Jelene Jovanović i Alison Švagmejer. Gošće su otvorile utakmicu sa 6:2, ali su u nekoliko navrata u meču dopustile domaćinu da pravi serije. Tako je bilo i u početku kada je ruski tim nanizao devet poena i poveo sa 11:6. Domaće košarkašice su u nekoliko navrata imale sedam poena viška, ali je finiš pripao Zvezdi. Osam vezanih poena zaključni sa poenima Marije Avlijaš doneli su Zvezdi minimalnu prednost na isteku prve četvrtine - 20:19.

I u drugoj četvrtini domaći tim je napravio seriju koja mu je donela osetniju prednost. Posle trojke Maše Janković za 26:27 u 13. minutu Zvezda nije poentirala narednih pet minuta, što je Nadežda iskoristila i sa 12 vezanih poena povela sa 39:26.

Na poluvremenu je domaćin zadržao dvocifrenu prednost (46:34).

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Crvenoj zvezdi. Gošće su iz minuta u minut smanjivale prednost domaćina, a poenima Eliot i Janković uspela da istopi prednost Nadežde i u poslednju četvrtinu uđe sa egalom - 54:54.

Usledila je velika borba u narednim minutama, Nadežda je imala blagu prednost, Zvezda uspevala da drži korak. Nešto više od dva minuta pre isteka vremena Milic Bojović je sa linije slobodnih bacanja donela Zvezdi izjednačenje 72:72.

Međutim, umesto dramatičnog finiša i prilike za eventualni trijumf, Zvezda je u finišu dopustila domaćinu 11 vezanih poena za konačnih 83:72.

Maša Janković je bila najefikasnija u timu Zvezde sa 18 poena (8 skokova). Milina Mišeljić je postigla 16 poena (7 skokova), Aleksandra Katanić devet, a Milica Bojović osam poena.

U ekipi Momira Tasića najefikasnija je bila Darija Namok sa 23 poena. Crnogorska reprezentativka Markiša Getlin je postigla 22 poena, uz 15 skokova, a Natiša Hajdeman je ubacila 14 poena, uz sedam skokova i devet asistencija.

Crvena zvezda narednu utakmicu u Evrokupu igra 24. novembra u Beogradu protiv Olimpijakosa.

Podsetimo, najbolje dve ekipe iz grupe će obezbediti plasman u narednu fazu, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track