STEFAN MARKOVIĆ JE ZVEZDAŠ, NJEGOV OTAC JE NOSIO CRVENO-BELI DRES: Tajnu Kuriru otkriva njegov bivši trener Stevan Karadžić!
Foto: Profimedia

razlog dolaska na kališ

STEFAN MARKOVIĆ JE ZVEZDAŠ, NJEGOV OTAC JE NOSIO CRVENO-BELI DRES: Tajnu Kuriru otkriva njegov bivši trener Stevan Karadžić!

Košarka -

Bivši reprezentativac je pravo pojačanje za Evroligu i ABA ligu

Stefan Marković biće veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, smatra Stevan Karadžić, košarkaški trener koji je popularnog Pefija trenirao u Hemofarmu. Crveno-beli očekuju mnogo od bivšeg reprezentativca koji ima ogromno iskustvo igranja u Evropi, više od decenije.

- Zvezda je povukla pravi potez angažovanjem Stefana Markovića. Na poziciji pleja nikad dosta igrača. Stefan ima veliko iskustvo, dugi niz godina igra evropska takmičenja - priča za Kurir Stevan Karadžić i dodaje:

Stevan Karadžić
foto: FIBA

- Bilo je ranije govora da bi mogao u Crvenu zvezdu, mislim još kad je Svetislav Pešić bio trener. Izgleda su se sada sve kockice složile i kod njega i kod Zvezde.

Trener Dejan Radonjić voli disciplinovane igrače.

- Stefan se uklapa u koncepciju i sistem Radonjićeve košarke. Jedan je od naboljih odbrambenih igrača u Evropi, dugi niz godina. Samo da ga zdravlje posluži. Nova sredina i okrueženje neće biti problem za njega. U karijeri je promenio dosta klubova i svuda je nailazio na nove saigrače, to za njega nije problem. Lako će se uklopiti i adaptirati, bolje od bilo kog stranca.

Stefan Marković
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Stefan Marković nije klasičan košgeter, ali je igrač koji može da ispuni sve zadatke trenera.

- Mnogo, zaista mnogo Zvezda dobija sa Markovićem. Stefan nije samo pojačanje na pozicji pleja, jer može kvalitetno da odigra i na "dvojci" i "trojci". Polivalentan je igrač, a to vole treneri. Dobro asistira, ako treba, postiže poene. Visok je skoro 2.00 metra i protiv njega je teško igrati. Kao defanzivac je neumoran, rasteretiće Nikolu Ivanovića i Nejta Voltersa. Sezona je duga, a Zvezda će imati tri sjajna igrača na "jedinici".

Stefan Marković
foto: Starsport©

Stefan Marković i Stevan Karadžić sarađivali su u Hemofarmu u sezoni 2008/2009 kada su Vrščani stigli do polufinala u Kupu Radivoja Koraća, prvenstva Srbije, ABA lige i Evrokupa.

- U Hemofarmu je Marković imao slobodu. Tada je bio na početku karijere i jedan od najefikasnijih igrača u sezoni. Uvek je spreman da se podredi kolektivu. Može da postigne 15 do 20 poena po utakmici, ali i da odigra sjajnu odbranu, da upiše deset asistencija i deset skokova. Defanziva je njegovog najjače oružje, on istinski uživa u tom segmentu igre.

Stefan Marković
foto: Profimedia

Stevan Karadžić za Kurir otkriva i jednu malu anegdotu vezanu za populranog Pefija.

- Koliko znam Stefan je uvek za sebe govorio da je zvezdaš. I bila mu je želja da zaigra za Zvezdu. Sećam se da sam u Hemofarmu imao njega kao zvezdaša i Milana Mačvana kao partizanovca. Bili su probližnih godina i uvek je bilo zanimljivo na treningu. Mislim da je Stefanov otac igrao rukomet za Crvenu zvezdu.

Stefan Marković
foto: Saša Pavlić

Stefan Marković kao rođeni Beograđanin karijeru je gradio van rodnog grada.

- Sem na početku kada je kao klinac igrao za Atlas, u Beogradu nije igrao. Posle Vršca potucao se po svetu. I cela karijera mu je bila van Beograda. Zato mi je mnogo drago što se vratio u rodni grad i u Crvenu zvezdu. Zaslužio je da u svom Beogradu okonča karijeru i naravno osvoji sve što bude mogao - istakao je Stevan Karadžić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track