KO SU BRAĆA JOKIĆ, STRAHINJA I NEMANJA, KOJIH SE PLAŠE MNOGI U AMERICI: Prati ih neobičan imidž, jedan imao sukob sa zakonom
Foto: Starsport©

KO SU BRAĆA JOKIĆ, STRAHINJA I NEMANJA, KOJIH SE PLAŠE MNOGI U AMERICI: Prati ih neobičan imidž, jedan imao sukob sa zakonom

Košarka -

O Nikoli Jokiću svakodnevno se piše, prati se svaki njegov korak, ali i njegova rođena braća Strahinja i Nemanja sve češće su u medijima.

- Kada sam bio mali gledao sam svoju braću koja su isto igrala košarku. Imam pomalo od svakoga: jedan je talentovan, a drugi jak. Ja sam pomalo od obojice. Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moja mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je to puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali. Bili smo "luda deca", uvek smo pravili mnogo buke. Čak smo imali i mali koš u stanu, pa smo moja braća i ja stalno igrali. Komšije koje su živele ispod stalno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni - ispričao je Nikola jednom prilikom.

Nikola Jokić, Strahinja Jokić
foto: Starsport©

Poznato je da oni strastveno prate mečeve najboljeg NBA igrača iz prošle sezone. Uglavnom glasno i uz gestikulaciju komentarišu sudijske odluke koje ne idu u korist srpskog košarkaša, pa zbog toga imaju neobičan imidž.

NBA navijači širom SAD ih posmatraju kao nezgodne momke, stereotipne Srbe sa kojima nije baš pametno kačiti se... Videla je to i ekipa Finiksa, koju su glasno psovali nakon čarki sa Nikolom tokom prethodne sezone.

"Ne šališ se sa 'Jokićevim klanom'. To što Jokić ima brata sa tetovažom na vratu dovoljno govori", pisali su svojevremeno američki mediji.

Nemanja Jokić, Strahinja Jokić
foto: Pritnscreen

Strahinja je poznatiji od braće Jokić jer ga je u jednom od intervjua pomenuo i menadžer Miško Ražnatović. Nikola je rekao da se samo njega plaši, u Americi je imao problema sa zakonom, a menadžer najboljeg igrača Denvera tvrdi da se on žrtvovao za Nikolinu karijeru.

"Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu", rekao je Ražnatović.

Nikola Jokić, Strahinja Jokić
foto: Dragana Udovičić

Kurir sport

Bonus video:

01:07

VARDA O SKANDALU U KOJEM JE UČESTVOVAO JOKIĆ: Ako nekoga udarite, nemojte da mu okrećete leđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track