KO ZNA ŠTA BI BILO DA SE IGRALO JOŠ PAR MINUTA! Radonjić se posle pobede okrenuo VEČITOM DERBIJU: Ujutru ću pogledati Partizan!
Foto: Starsport

EVROLIGA

KO ZNA ŠTA BI BILO DA SE IGRALO JOŠ PAR MINUTA! Radonjić se posle pobede okrenuo VEČITOM DERBIJU: Ujutru ću pogledati Partizan!

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u potpunosti je zadovoljan pobedom protiv Asvela u 9. kolu Evrolige.

Crveno-beli su do četvrtog trijumfa u sezoni stigli u dvorani Pionir rezultatom 73:67.

- Nije jednostavno protiv takvog tima napraviti razliku. Kontrolisali smo kvalitete njihove, a u jednom trenutku smo izgubili kontrolu. Pravili smo greške i dozvolili protivniku poene, izgledalo je kao da bi bilo ko zna šta da je ostalo još nekoliko minuta. To na kraju moramo da sagledamo i da ne dozvolimo da se dešava - rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih je potom govorio o partiji Nikole Ivanovića koji je odigrao vrlo dobru partiju, iako je duel protiv Asvela bio njegov prvi meč nakon pauze zbog korona virusa.

- Morali smo da čekamo potvrdu da može da trenira s ekipom. Uradio je dva treninga što nam je značilo. Timski je izgledalo dobro, ekipa je tražila rešenje kako da dođe do napadačkog kvaliteta jer smo defanzivno bili jako dobri osim na momente. Volters nije bio na nivou koji je pokazivao, ali zato imamo i više opcija.

Zvezda
foto: Starsport

Crvena zvezda sada ima učinak od četiri pobede i pet poraza.

- Bez toliko igrača i sa žestokim ritmom utakmica, mislim da smo imali i dobre rezultate. Ekipa je pokazivala da ima puno snage što je bitno za ono što sledi. Još nijedan trening nismo odradili a da na njemu nije falilo barem dva igrača.

U nedelju crveno-beli očekuje večiti derbi.

- Bili smo apsolutno fokusirani na Asvel i pobedu u Evroligi. Zadovoljni smo zbog pobede, idemo kući pravimo analizu za Partizan. Sutra ujutru ću da pogledam utakmicu i pobedu Andore.

Za kraj se Radonjić osvrnuo i na najnovije pojačanje, Stefana Markovića i eventualni debi upravo protiv Partizana.

- Kad bude bio u timu, kad bude bio spreman, dobiće priliku. Videćemo kako će da izgleda u narednim danima. Svakako da je teško sada precizno reći "biće to i to". Od jula nije trenirao s ekipom. Ne može kroz jedan trening da se vidi u kakvom je stanju. Smatram da treba da prođe određeno vreme sa uđe u sistem, a da ne pričam o stepenu uigranosti. Ne smatram da u ovom trenutku igrao najvažnije utakmice, bitno je da smo dobri i da pobeđujemo, ali nije sada najbitnije - zaključio je Dejan Radonjić.

Aleksandar Knežević / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track